Israel skal hjelpe verdensmaktene å avsløre terrorfinansiering

Israel har sagt ja til å bli med i et internasjonalt organ som kjemper mot global terrorfinansiering og hvitvasking av penger.

Kart som viser medlemslandene i The Financial Action Task Force uthevet i grønt. (Foto: Skjermdump fra fatf-gafi.org)
Kart som viser medlemslandene i The Financial Action Task Force uthevet i grønt. (Foto: Skjermdump fra fatf-gafi.org)

The Financial Action Task Force (FATF) er et samarbeid mellom myndighetene i en rekke land, inkludert alle de store verdensmaktene og en rekke vestlige land (deriblant Norge). FATF arbeider med å se medlemsnasjonene effektivt implementere juridiske, regulative og operasjonelle tiltak i kampen mot hvitvasking av penger, terrorfinansiering og andre relaterte trusler mot det internasjonale finanssystemet.

Presidenten i FATF, Je-Yoon Shin, uttaler ifølge Jerusalem Post at FATF har utvalgt Israel som et sterkt nytt medlemsland ”i lys av det store bidraget landet kan gi organisasjonen”, særlig med tanke på Israels ”strategiske, geografiske og kulturelle forbindelser i Midtøsten”. Shin roser Israel for landets kontinuerlige framgang i denne kampen de senere årene.

Justisminister Ayelet Shaked sier at ”staten Israel er innstilt på å ta sin del av den globale kampen mot hvitvasking av penger og terrorfinansiering, noe som er godt synlig i den betydelige framgangen vi har hatt i håndhevingen av loven på disse områdene”.

– Jeg er glad for å høre fra delegatene at de ser på Israel som en globalt framstående kilde til kunnskap og ekspertise på disse områdene, sier Shaked.

Ved at Israel blir medlem i FATF, vil Israel bli et enda mer attraktivt og sikkert land å plassere investeringer i, ifølge justisdepartementet. Medlemskapet vil også øke mulighetene for at Israel kan få samarbeid og juridisk assistanse fra andre land i kampen mot terrorfinansiering og hvitvasking av penger, forklarer departementet i offentliggjøringen av nyheten, som først ble kjent mandag 2. november.

Forrige artikkelAbbas kaller hele Israel ”okkupert land”
Neste artikkelKnivangrep i Gush Etzion torsdag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/