– Israel er nummer 11 i lykke blant verdens land

Hvem hadde trodd at den israelske befolkningen er blant verdens mest lykkelige?

Israelere scorer høyt på lykke. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Det bor over ni millioner mennesker i Israel. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Tirsdag 15. mars ble rapporten World Happiness Report 2016 Update publisert i Roma i forkant av FNs internasjonale dag for glede. I 2012 utpekte FNs generalforsamling 20. mars til å være en slik gledens dag.

Rapporten er en kartlegging og rangering over hvor lykkelige befolkningen i 157 av verdens land er.

Det er en gruppe ledende eksperter innen økonomi, psykologi, statistikk, analyser, helse, offentlig politikk og andre felter som lager disse rapportene som gir en tallmessig indikasjon på velferden i et land. Målingene og rangeringen kan gi viktige opplysninger til styresmaktene om hvert enkelt lands tilstand i forhold til andre land.

Ifølge forfatterne er det seks faktorer som utgjør tre fjerdedeler av grunnlaget for rangeringen. De er bruttonasjonalprodukt (BNP) per innbygger, sosial støtte, forventet levealder i god helse, politisk frihet, generøsitet og fravær av korrupsjon.

Den første rapporten ble publisert i 2012. Da kom Israel på plass nummer 14. De to forrige undersøkelsene ble gjort i 2013 og 2015. Også da ble Israel rangert som nummer 11. MIFF skrev om rapporten som ble publisert i 2015 i denne artikkelen.

Rangeringen i World Happiness report (Foto: skjermdump fra rapportens nettside)
Rangeringen i World Happiness report (Foto: skjermdump fra rapportens nettside)

I denne fjerde og nyeste rapporten ligger Danmark på topp foran Sveits, Island, Norge, Finland, Canada, Nederland, New Zealand, Australia og Sverige. USA ligger på plass 13, Storbritannia nummer 23 og Frankrike nummer 32.

Israels naboland ligger langt nede på listen. Saudi-Arabia er nummer 34, Kypros nummer 69, Jordan nummer 80, Libanon nummer 93, Iran nummer 105, De palestinske selvstyreområdene nummer 108, Irak nummer 112 og Egypt nummer 120. Syria ligger nest sist på plass 156 foran Burundi.

Kilder: World Happiness Report 2016 Update, Jerusalem Post og Times of Israel.

Forrige artikkelSoldat etterforskes for drap
Neste artikkelBer FN holde Iran ansvarlig for resolusjonsbrudd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.