Israelere er godt fornøyd med livet

En ny rapport fra OECD viser at israelere trives godt med livet sammenlignet med innbyggere i 45 andre land.

Israelere scorer høyt på lykke. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Det bor over ni millioner mennesker i Israel. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utviklingOECD, publiserte 5. oktober 2016 rapporten «Society at a Glance 2016» (Et blikk på samfunnet). Den presenterer hva innbyggere i 46 utvalgte land mener om forskjellige samfunnspørsmål.

Rapporten er basert på likelydende spørsmål stilt til respondenter i over 150 land av det amerikanske selskapet for opinionundersøkelser, Gallup. Den verdensomspennende spørreundersøkelsen deres heter Gallup World Poll.

I tillegg til de 35 medlemslandene i OECD, er 11 andre land med i rapporten. Ni er utvalgte partnerland i tillegg til de to G20-landene Argentina og Saudi Arabia.

Kapittel 7 har tittelen «Indikatorer for sosialt samhold». Der blir respondentene stilt følgende spørsmål: «Forestill deg en stige med ti trinn der bakkenivå (0) representerer det verst mulige livet for deg, og toppen (10) representerer det best mulige livet. På hvilket av stigens trinn føler du at du selv befinner deg for tiden?”

Til tross for krigen mot Hamas sommeren 2014 og sporadiske terroraksjoner det siste året, viser resultatet at den israelske befolkningen er godt fornøyd med livet sammenlignet med hva innbyggerne i de andre 45 landene svarer.

Som det framkommer i den grafiske fremstillingen under ligger Israel på sjetteplass. Det vil nok overraske mange. Det er bare Sveits, Danmark, Island, Norge og Finland som ligger høyere.

Israel har også tidligere ligget i toppen i lignende undersøkelser. I mars 2016 skrev MIFF at Israel er nummer 11 i lykke blant verdens land.

Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)
Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)
Forrige artikkelDe fleste israelere foretrekker Hillary Clinton som USAs president
Neste artikkelHamas avfyrte langdistanserakett fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.