Israelere er godt fornøyd med livet

En ny rapport fra OECD viser at israelere trives godt med livet sammenlignet med innbyggere i 45 andre land.
Israelere scorer høyt på lykke. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Det bor over ni millioner mennesker i Israel. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utviklingOECD, publiserte 5. oktober 2016 rapporten «Society at a Glance 2016» (Et blikk på samfunnet). Den presenterer hva innbyggere i 46 utvalgte land mener om forskjellige samfunnspørsmål.

Rapporten er basert på likelydende spørsmål stilt til respondenter i over 150 land av det amerikanske selskapet for opinionundersøkelser, Gallup. Den verdensomspennende spørreundersøkelsen deres heter Gallup World Poll.

I tillegg til de 35 medlemslandene i OECD, er 11 andre land med i rapporten. Ni er utvalgte partnerland i tillegg til de to G20-landene Argentina og Saudi Arabia.

Kapittel 7 har tittelen «Indikatorer for sosialt samhold». Der blir respondentene stilt følgende spørsmål: «Forestill deg en stige med ti trinn der bakkenivå (0) representerer det verst mulige livet for deg, og toppen (10) representerer det best mulige livet. På hvilket av stigens trinn føler du at du selv befinner deg for tiden?”

Til tross for krigen mot Hamas sommeren 2014 og sporadiske terroraksjoner det siste året, viser resultatet at den israelske befolkningen er godt fornøyd med livet sammenlignet med hva innbyggerne i de andre 45 landene svarer.

Som det framkommer i den grafiske fremstillingen under ligger Israel på sjetteplass. Det vil nok overraske mange. Det er bare Sveits, Danmark, Island, Norge og Finland som ligger høyere.

Israel har også tidligere ligget i toppen i lignende undersøkelser. I mars 2016 skrev MIFF at Israel er nummer 11 i lykke blant verdens land.

Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)
Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise