Israel på topp i undersøkelse om bruk av sosiale medier

Sosiale medier er svært populære i Israel.

Gamlebyen i Jerusalem sett gjennom en smartmobil (Foto: Skjermbilde fra nettsiden www.atsisrael.com)
Gamlebyen i Jerusalem sett gjennom en smartmobil (Foto: Skjermbilde fra nettsiden www.atsisrael.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av Pew Research Center våren og sommeren 2018 og publisert 5. februar 2019, bruker 77 prosent av voksne israelere jevnlig sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

Det betyr at Israel ligger på topp blant 18 land omtalt som “avanserte økonomier”, og 9 land, omtalt som “utviklingsland”, som er med i undersøkelsen.

På plassene bak Israel følger Sør-Korea med 76 prosent av landets befolkning, Sverige med 73, Nederland med 72, og Australia og USA, begge med 70 prosent.

Andelen voksne som bruker sosiale medier. (Tabell: Pew Research Center)
Andelen voksne som bruker sosiale medier i de 27 landene som er med i undersøkelsen. (Tabell fra Pew Research Center)

Unge, godt utdannede og høytlønnede israelere er de som mest bruker sosiale medier, og kvinner mer enn menn.

Ifølge undersøkelsen ligger Israel på andreplass med 88 prosent når det gjelder hvor stor andel av befolkningen som eier en smarttelefon. Bare Sør-Korea ligger foran med 95 prosent. 98 prosent av alle voksne israelere eier en eller annen type mobiltelefon.

Pews spørreundersøkelse ble gjennomført mellom mai og august 2018 blant 30.133 voksne personer i de 27 landene. 1.000 personer i Israel ble intervjuet ansikt til ansikt på hebraisk og arabisk i juni og juli 2018.

Fire av fem nordmenn (80 prosent) mellom 16 og 79 år bruker sosiale medier, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Forrige artikkelRakett fra Gaza eksploderte i Israel
Neste artikkelNot To Believe – MIFFs rapport om NTBs svik mot leserne – se lanseringen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.