Economist: Israel blant 27 beste demokratier i verden, PA blant autoritære land

Israel ligger foran EU-land som Italia, Tsjekkia og Belgia.
Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker, flickr.com)
Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker, flickr.com)

Onsdag 3. februar kom magasinet Economist med sin årlige rangering av de beste demokratier i verden. Norge troner øverst på listen, som rangerer 167 land i verden etter hovedkategorier som valgprosess og pluralisme, regjeringens funksjonsevne, politisk deltakelse, politisk kultur og borgerrettigheter.

Israel kommer på delt 27. plass sammen med Estland, like bak Frankrike, USA og Portugal, og foran Italia og Malta. Alle disse landene blir kategorisert av Economist som «demokratier med feil». Bare de 23 øverste plassene blir kategorisert som «fulle demokratier».

Palestinske selvstyremyndigheter er klassifisert av Economist blant «autoritære» stater. De ligger på 113. plass, like foran Kuwait og Algerie.

Tror du noen NRK-programledere kommer til å melde om dette? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Mathesons unnskyldning er ikke godt nok
Neste artikkelDe 15 usannhetene i Mathesons antisemittiske tirade
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise