Economist: Israel blant 27 beste demokratier i verden, PA blant autoritære land

Israel ligger foran EU-land som Italia, Tsjekkia og Belgia.
Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker, flickr.com)
Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag 3. februar kom magasinet Economist med sin årlige rangering av de beste demokratier i verden. Norge troner øverst på listen, som rangerer 167 land i verden etter hovedkategorier som valgprosess og pluralisme, regjeringens funksjonsevne, politisk deltakelse, politisk kultur og borgerrettigheter.

Israel kommer på delt 27. plass sammen med Estland, like bak Frankrike, USA og Portugal, og foran Italia og Malta. Alle disse landene blir kategorisert av Economist som «demokratier med feil». Bare de 23 øverste plassene blir kategorisert som «fulle demokratier».

Palestinske selvstyremyndigheter er klassifisert av Economist blant «autoritære» stater. De ligger på 113. plass, like foran Kuwait og Algerie.

Tror du noen NRK-programledere kommer til å melde om dette? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkel– Mathesons unnskyldning er ikke godt nok
Neste artikkelDe 15 usannhetene i Mathesons antisemittiske tirade
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise