“Rätten att återvända”

Dessa flyktingar, som oftast förlorat allt under flykten, skall alltså fråntas allt en gång till då deras nya egendomar återbördas till de forna ägarna.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Detta lilla område är det det judiska folket har återfått, efter att ha blivit bortjagat, mer eller mindre öppet, från stora delar av Europa före och under kriget , från östeuropa efter kriget och framåt och inte minst från en lång rad muslimska länder. Enbart från arabiska länder har fler judar flytt, än de araber som flydde från Israel 1948. De allra flesta av dessa judiska flyktingar har inte fått någon som helst ersättning för det de förlorat.

Men antisemiter av alla slag anser att detta lilla område är alltför stort för judarna. Det berättas inte att judarna i praktiken är fördrivna från 99,822 % av det “arabiska hemlandet”. Det är alldeles galet att de har försvarat och prioriterat de 0.178% av det enorma, arabiska området som idag utgör Israel.

Slutsatsen av denna ståndpunkt måste ju bli att Hitler hade rätt: Skorstenen är lösningen på “judeproblemet”. För om ett område, inte större än en kommun, anses vara för stort för ett folk som är förföljt och fördrivet från stora delar av världen, då finns det ingen plats för dem på jorden.

De flesta araber, och många andra, kräver att de arabiska flyktingarna från 1948 skall ha rätt att “återvända” till de hem de hade före Israels tillkomst, och att de skall återfå sina egendomar. Detta krävs utan hänsyn till att praktiskt taget hela den judiska befolkningen sedan dess flytt från de arabiska områdena, de flesta till Israel, förutom de många som flytt från det förra Sovjetunionen och från andra delar av världen. Dessa flyktingar, som oftast förlorat allt under flykten, skall alltså fråntas allt en gång till då deras nya egendomar återbördas till de forna ägarna. Och vart i hela världen skall dessa judar ta vägen? Det behöver inte sägas rakt ut: Den enda slutsatsen blir nog skorstenen.

Norsk artikkel publicerad: 29 maj 2001

Översatt från norska av Annika Igell.

Forrige artikkel“Mot majoritetens vilja”
Neste artikkelRätten till landet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no