“Vi skal överta hela Palestina”

Arafats tema i Stockholm i 1996 var "det förväntade totala sammanbrottet av Israel".

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I följande uttalanden som det dessvärre måste fästas uppmärksamhet vid, har Arafat i februari 1996 sagt till arabiska diplomater i Stockholm att staten Israel ska utplånas och att palestinierna ska överta hela området. Materialet publicerades i “Midtøsten i fokus” nr 1/96 och 2/96. Lägg märke till att detta skedde då Shimon Peres var premiärminister i Israel.

I februari 1996 var Yassir Arafat på besök i Stockholm. Där hade han bl.a. ett möte med 40 arabiska diplomater. De var inte tillåtna att spela in något på band. Men en av de närvarande diplomaterna ska ha noterat det Arafat sa och gett det till en svensk journalist. Detta har bekräftats av den norska tidningen Dagen samt de israeliska tidningarna Jerusalem Post och Jerusalem Report (genom Ehud Ya’ari). Arafats tema var “Det förväntade totala sammanbrottet av Israel”. Några punkter, fritt återgivna:

Minst hälften av de ryska invandrarna är muslimer. De kommer kämpa för en stor palestinsk stat efter det att inbördeskrig brutit ut i Israel. Shimon Peres och Yossi Beilin kommer att stödja en palestinsk stat så länge som judar garanteras “en viss grad” av religiös frihet. Judarna förväntas överge Israel och emigrera till USA.

Vi palestinier kommer ta över allt, inklusive Jerusalem. Peres och Beilin har redan lovat oss halva Jerusalem. Golanhöjderna kommer återlämnas, bara små detaljer  återstår. Efter att Golanhöjderna övergivits kommer minst en miljon rika judar att lämna Israel.

Palestinierna ska ha rätt till att ta in så många invandrare som de vill i sin stat. Om fem år kommer det bo 6-7 miljoner araber på Västbanken och i Jerusalem. “När judarna kan importera alla slags etiopier, ryssar, uzbeker och ukrainare som judar, kan vi importera alla slags araber.…Vi
planerar att eliminera staten Israel och upprätta en palestinsk stat. Vi kommer göra livet outhärdligt för judar genom psykologisk krigföring och befolkningsexplosion. Judar kommer inte vilja bo bland araberna.”

Så långt ett referat av vad Arafat ska ha sagt till arabiska diplomater i Stockholm i februari 1996.

Bakgrund
Den är naturligtvis inte sant att de flesta ryska invandrare är muslimer, praktiskt taget ingen är det. Men många kommer från muslimska områden. I Jerusalem Report den 4 april skriver Ehud Ya’ari om detta:

“Den israeliska regeringen har…full bekräftelse på att det stämmer att Arafat verkligen har sagt detta under sitt möte med arabiska diplomater i Stockholm. Han pratar där, som rapporterat, om “den psykologiska press” och “demografiska press” som till slut kommer få Israel att bryta samman och få judarna att söka skydd. För att inte skapa kortsiktiga problem (“For reasons of momentary convenience”) har [den israeliska] regeringen valt att inte ta upp Arafats vision om Det nya Mellanöstern. I den israeliska pressen blev historien redovisad längst ner på sidorna långt inne i tidningarna.

I Norge togs saken upp i Dagen, senare även i Vårt Land, och så vitt jag vet ignorerad i övriga medier.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRätten till landet
Neste artikkelPå samme høyde som før “påskemassakren”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise