Moskva går imot våpenboikott av Syria

Russerne er en av de største våpenleverandørene til Israels naboland i nord.
Den røde plass i Moskva. Foto: Vyacheslav Argenberg, flickr.com.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Det internasjonale samfunnet bør slutte å gi Syria ulike ultimatum, sa den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov tirsdag. Lavrov opplyser til russiske medier at Kreml vil gå imot en eventuell våpenboikott av Damaskus, på tross av syrernes voldsbruk mot demonstranter i løpet av 2011.

Forbrytelser mot menneskeheten
Forrige måned stemte både Russland og Kina imot en resolusjonstekst i Sikkerhetsrådet som fordømte president Bashar Assad, hans regjering og voldsbruken mot egne innbyggere. FN mener at så mange som 3.500 mennesker er drept til nå i år.

Mandag konkluderte FNs menneskerettighetsråd med at Syrias sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot menneskeheten, som tortur, mord og voldtekt. Derfor oppfordret de til en våpenboikott. Senere samme dag gikk EUs medlemsland med på ytterligere sanksjoner mot Syria.

Tyrkia villige til å bruke militær makt
På tross av Moskvas manglende vilje til å presse den syriske regjeringen, har Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu uttalt tirsdag at Ankara til og med vil vurdere en militær løsning, rapporterer Jerusalem Post.

– Dersom undertrykkingen fortsetter er Tyrkia rede for ethvert scenario. Vi håper at en militær innblanding ikke vil være nødvendig. Det syriske regimet må finne en måte å skape fred med sitt eget folk, sa Davutoglu.

Han la til at en regjering som torturerer sine innbyggere ikke har noen mulighet til å overleve.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise