Vil ha raske tiltak mot Syria

FNs høykommissær for menneskerettigheter mener det er på tide å gjøre det syriske myndigheter ikke makter: Beskytte landets sivilbefolkning.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navanethem Pillay, mener det er på høy tid med handling overfor det syriske regimet. Foto: Wikipedia

– Det internasjonale samfunnet må handle for å beskytte sivilbefolkningen i Syria, sa FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, fredag. Hun beskrev volden det syriske regimet bruker mot lokalbefolkningen for “hensynsløs undertrykkelse”.

Ifølge Pillay har mer enn 4.000 mennesker blitt drept etter at sikkerhetsstyrkene begynte å ta i bruk vold mot demonstrasjonene mot president Bashar Assad i mars 2011. 307 av disse er barn. 14.000 mennesker skal holdes i varetekt. Høykommissæren la fram tallene under en hastesamling i FNs menneskerettighetsråd.

– De syriske myndighetenes vedvarende hensynsløse undertrykkelse, dersom den ikke stanses nå, kan føre landet ut i en borgerkrig i full skala. Etter at syriske myndigheter har bevist at de ikke makter å beskytte sine innbyggere, må det internasjonale samfunnet gjennomføre hastige og effektive tiltak for å beskytte det syriske folk, sa hun.

Forrige artikkelIsrael på jakt etter nye venner
Neste artikkel– Angriper vi Iran, vil Syria ta hevn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no