FN: – Fem tusen er drept i Syria

Nesten fem tusen mennesker er drept i Syria, opplyste høykommisær for menneskerettigheter Navi Pillay til FNs sikkerhetsråd mandag.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navanethem Pillay, mener det er på høy tid med handling overfor det syriske regimet. Foto: Wikipedia

FN anslår at 14.000 mennesker er arrestert og 12.400 har flyktet til naboland. Bare siden 2. desember skal mer enn to hundre mennesker være drept.

– Situasjonen er utålelig, konkluderte Pillay, ifølge notater som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.

FNs sikkerhetsråd holdt mandag et lukket møte hvor situasjonen i Syria ble drøftet.

I oktober la Russland og Kina ned veto mot en fordømmelse av Syria. De siste ukene har de vestlige landene forsterket sitt krav om reaksjon fra FNs side.

– Jeg er virkelig sjokkert over hva jeg hørte om massemordene i Syria. Fem tusen mennesker er drept, sivile mennesker som ber om frihet, borger- og menneskerettigheter, sier Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle.

 

Forrige artikkelNy sabotasjeaksjon mot Irans atomprogram?
Neste artikkelSystematisk undertrykking av baha’iene i Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -