Drusere som studerte i Syria kommer hjem

15 israelske drusere som har studert i Syria avbryter sine studier midt i skoleåret og rømmer landet. 245 drusere fra Israel studerer for tiden i Syria.
Drusere som studerer i Syria kommer tilbake til Israel i juli 2011. (Foto: IDF)
Drusere som studerer i Syria kommer tilbake til Israel i juli 2011. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Innenriksminister Eli Yishai tillater at Kuneitra grenseovergang åpnes for at 15 drusiske studenter kommer tilbake til Israel. Tillatelsen trenger nå bare et grønt lys fra sikkerhetsmyndighetene.

Kuneitra grenseovergang skal bli åpnet mandag for at 15 drusiske studenter, som studerer i Syria, kan få komme tilbake. Også 35 drusere som har familie i Syria, familiemedlemmer som er blitt drept eller såret, får lov til å reise inn i Syria på kondolanse- og sykebesøk. Yishai har gitt klarsignal, og nå gjenstår kun en klarering fra sikkerhetsmyndighetene, forteller Ha’aretz.

 

Yishai: En ære å hjelpe

– Jeg syntes det var riktig å svare på forespørselen fra viktige personer innen druser-samfunnet om å åpne Kuneitra grenseovergang og tillate passasje for familier og studenter. Som en tjenestemann er det en ære å hjelpe lokalsamfunn og grupper i det israelske samfunnet, sier innenriksminister Eli Yishai.

Studentene ba om å få komme tilbake til hjemmene sine på Golan-høyden gjennom religiøse ledere for druserne på Golan. Studentene sier de vil forlate Syria, til tross for at de er midt i skoleåret. Innenriksminister Yishai skal undersøke om departementet kan finne omplasseringsmulighet ved utdanningsinstitusjoner i Israel for studentene, slik at de kan få fullført studiene sine.

Det er mer enn 245 drusiske studenter fra Israel som for tiden studerer i Syria. Det israelske innenriksdepartementet forbereder seg på at flere studenter vil be om å få komme tilbake over grensen.

– Enhver som ønsker å komme tilbake fra Syria, kan gjøre det, sier en tjenestemann i departementet til Ha’aretz.

Statsminister Benyamin Netanyahu nevnte situasjonene i Syria da han snakket til Knesset onsdag. Han snakket om den “kriminelle slakten” i Syria. “Hver dag tar den livet til dusinvis, og noen ganger hundrevis, av uskyldige mennesker. Og, ikke langt der i fra, hører vi deklarasjoner om mord fra iranske ledere.”

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise