Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Syrisk opposisjon åpen for fred med Israel

Knesset-medlem Isaac Herzog. (Foto: Jewish Agency)
Knesset-medlem Isaac Herzog. (Foto: Jewish Agency)
Knesset-medlem Isaac Herzog (Ap) sier opposisjonsledere i Syria har fortalt ham at de ønsker fred med Israel etter at president Bashar Assads regime har falt.

– Den syriske opposisjonen ønsker å være «venner» med Israel, sier Herzog til Israel Hayom. Han nekter å navngi kildene sine, fordi de syrerne er redd for å bli straffet av Assad. Herzog hevder kildene tilhører en av hovedgruppene i opposisjonen i Syria.

Ingen i den syriske opposisjonen ville bekrefte Herzogs uttalelser.

 

Mener Israel bør gi humanitærhjelp

Herzog, som sitter i Knessets utenriks- og forsvarskomite, mener at Israel bør gi humanitærhjelp til opposisjonen, men utelukker militær hjelp.

Herzog møtte med syrere i eksil i Washington i fjor. Han har også tidligere sagt at Israel bør lytte til Syrias opposisjon, og ikke utelukke et forhold med dem i fremtiden. Han mener at selv om de andre landene i Midtøsten ikke har godt nok kjennskap eller forståelse for Israel, betyr ikke det at israelerne ikke bør forberede seg på en eventuell endring i syrisk politikk.

– Vi i Israel klager ofte at de ikke kjenner oss og at de ikke forstår oss. Vi burde vite at vi også heller ikke innehar nok forståelse av våre naboer, og når det kommer til Syria ser vi en total ignoranse, uttalte Knesset-medlemmet i fjor.

– Etter dette [møtet i Washington] og andre møter, kan jeg si at det som skjer ikke likner noen annen endring som holder på å skje i regionen vår. Syrerne er en sekulær nasjon som er satt sammen av en fascinerende koalisjon av etniske grupper. Slik jeg ser det, etter at Assads tid er ute, er det en sjanse for positive prosesser vis-a-vis Israel også, og de vil trenge at vi kan møte utfordringen, konstaterte Herzog.

 

Syrer tok kontakt med IDF på Facebook

Tiden da Facebook bare var for venner og sosiale oppdateringer er over. En syrisk innbygger tok denne uken kontakt med IDF via Facebook for å fortelle at han mener opposisjonen ønsker fred med Israel.

Abdul Khader, en syrer som sympatiserer med opposisjonen i Syria, skrev tidligere i uken på IDF-talsmann Yoav Mordechais Facebook-side forteller Yedioth Aharonoth.

– Vi ønsker å bli kvitt Assad og hans regime og modernisere Syria ved å støtte religionsfrihet og tankefrihet. Vi ønsker ikke krig med dere og er definitivt ikke interessert i Golan-høyden, skrev Khader.

Mordechai, som snakker arabisk, svarte Khader:

– Jeg takker deg for dine ord. Vi ønsker alle fred i regionen vår og oppfyllelse av våre håp for sikkerhet, fred og sameksistens.

Khader skrev senere tilbake til Mordechai.

– Assad har en interesse i at Israel er redd for en syriske opposisjonen. Men vi vil virkelig ha fred.

 

———————————

19. februar ble det avholdt en freds- og solidaritetsmarkering for syrerne utenfor Nobels Fredssenter i Oslo. Her er video fra markeringen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mao5bMTDky8[/youtube]

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart