Syrisk viseoljeminister går av

Adbo Hussameldin er det første regjeringsmedlemmet som hopper av, som direkte konsekvens av Assad-regimets voldelige politikk mot landets demonstranter.
Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)
Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– Jeg, Abdo Hussameldin, vise olje- og mineralminister i Syria, offentliggjør at jeg trekker meg fra regimet, fra min viseministerposisjon og fra Baath-partiet. Jeg tar del i revolusjonen til dette verdige folket. Jeg sier til regimet: Du har påført dem du hevder er ditt folk et helt år med sorg og tap, du har nektet dem et normalt liv og drevet Syria på randen av undergrunnen, sa det første regjeringsmedlemmet som hopper av som direkte følge av Bashar Assads voldelige politikk mot demonstrantene.

På et videoklipp han postet på YouTube torsdag hevdet den avtroppede viseministeren at den syriske økonomien er “nær å kollapse”. Abdo Hussameldin har sittet i stillingen siden president Assad ansatte ham for snart tre år siden.

– Jeg har jobbet i regjering i 33 år. Jeg ønsket ikke å avslutte min karriere ved å stå til tjeneste for lovbruddene til dette regimet. Jeg har foretrukket å gjøre det som er rett, selv om jeg vet at regimet vil brenne huset mitt og forfølge familien min, sa Hussameldin.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise