80 syriske soldater drept i harde kamper

Kraftige kamper i Syrias hovedstad Damaskus mellom regimets og opprørernes styrker skal ha ført til at 200 sivile mistet livet.

Pro-syriske demonstranter utenfor Syrias ambassade i Kairo, i april 2011. (Illustrasjon: Maggie Osama)
Pro-syriske demonstranter utenfor Syrias ambassade i Kairo, i april 2011. (Illustrasjon: Maggie Osama)

Natt til mandag pågikk det harde kamper mellom opprørerstyrkene og Bashar Assad-regimets hær vest i Damaskus. Opposisjonskilder hevder at så mange som 80 syriske soldater skal ha blitt drept, mens over 200 sivile også har mistet livet.

– Det har pågått kamper nær supermarkedet Hamada og en kunne høre lyden av eksplosjoner der og ellers i nabolaget. Sikkerhetspolitiet har blokkert flere sidegater og gatelysene er slått av, sier en kvinne som bor i nærheten.

Kampene skal ha foregått i nærheten av Det politiske sikkerhetsdirektoratet og andre statlige sikkerhetskontorer.

Ifølge FN har 8.000 syrere blitt drept siden den syriske regjeringen for et år tilbake begynte å ta i bruk vold mot regimekritiske demonstranter i landet. Regjeringen i Syria hevder 2.000 av deres soldater har blitt drept i samme periode.

Forrige artikkel– Islamsk Jihad hardt rammet
Neste artikkel– Iranske utsendinger opererer på Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no