NATO vil ikke inn i Syria

NATO-leder Anders Fogh Rasmussen mener fortsatt forsvarsalliansen må holde seg unna Syria, på tross av at situasjonen i landet stadig forverrer seg.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. (Foto: flickr.com)
NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. (Foto: flickr.com)

– Vi fordømmer på det sterkeste oppførselen til de syriske sikkerhetsstyrkene og deres voldsbruk mot den syriske befolkningen. Vi oppfordrer det syriske lederskapet til å bøye av for det syriske folks legitime krav, sa NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen søndag.

I et intervju med AFP under toppmøtet i Chicago forklarte han at “NATO har ingen planer om å blande seg inn i Syria“. Alliansen har blitt kritisert for å ha bidratt med våpen til opprørsstyrkene i Libya og bombet Gaddafi-styrkenes stillinger i landet, uten å ville gå til samme skritt i et land der den syriske opposisjonen nå kunne hatt behov for hjelp. På grunn av den manglende tilgangen på våpen har opposisjonen stort sett blitt drevet tilbake av regjeringslojale styrker.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har over 12.000 mennesker mistet livet, siden syriske styrker begynte å slå ned på demonstrasjonene mot regimet i mars 2011.

Forrige artikkelTal lov-komité møtes første gang mandag
Neste artikkelMIFF har passert 6000 medlemmer, og sikter høyere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no