Syria utviser 17 vestlige diplomater

Etter at en rekke vestlige land har utvist syriske diplomater etter Houla-massakren, svarer Bashar Assad-regimet med samme politiske mynt.

"President Bashar Assad og det syriske folk bøyer seg ikke for noen, bortsett fra Gud." Dette bildet skal være tatt i 2006. (Foto: abuleuxfab, flickr.com)

De fleste utviste diplomatene skal være amerikanere og europeere, deriblant USAs ambassadør Robert Stephen Ford. Regjeringen hevder de forsatt ønsker å opprettholde diplomatiske bånd med landene, men mener de ikke blir behandlet med respekt.

– Den syriske republikk tror fortsatt på betydningen av dialog, basert på prinsippene om likhet og gjensidig respekt. Vi håper at landene som har satt i gang denne prosessen vil ta inn over seg disse prinsippene, som igjen vil bety at relasjonene blir normalisert igjen, sier utenriksdepartementet i Damaskus i en pressemelding.

Også tyrkiske diplomater er utvist. De tette båndene som for bare ett år siden eksisterte mellom landene, har blitt reversert etter at Ankara har tatt avstand fra det de mener er Damaskus’ nedslakting av sine egne borgere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise