OIC vil ekskludere Syria

Organisasjonen for samarbeid mellom islamske stater (OIC) er samlet til toppmøte i Mekka. Det er ventet at Syria blir utestengt fra organisasjonen på grunn av volden i landet, melder Reuters.

Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)
Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)

OIC har 57 medlemsstater. For at Syria skal utestenges må to tredeler stemme for forslaget. Iran, som er den nærmeste allierte til Bashar Assad-regimet i Syria, kjemper imot forslaget. Syria-spørsmålet har splittet den muslimske verden gjennom lengre tid. Sunni-muslimer i Syria blir støttet av land som Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia.

Til tross for at de står på ulik side i Syria-spørsmålet, tok Saudi Arabias kong Abdullah varmt imot Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet. Den offisielle saudiske tv-stasjonen viste bilder av de to topplederne som lo sammen, og Ahmadinejad fikk sitte ved kongens side.

– Det var et budskap til det iranske folk, og også til det saudiske folk, tenker jeg, at vi er muslimer og vi må samarbeide og glemme våre forskjeller, sier Abdullah al-Shammari, en politisk analytiker i Saudi Arabia.

 

Forrige artikkelTolv skyskrapere reises i Jerusalem
Neste artikkelApples iTunes Store selger “Protokollene”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.