OIC vil ekskludere Syria

Organisasjonen for samarbeid mellom islamske stater (OIC) er samlet til toppmøte i Mekka. Det er ventet at Syria blir utestengt fra organisasjonen på grunn av volden i landet, melder Reuters.

Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)
Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)

OIC har 57 medlemsstater. For at Syria skal utestenges må to tredeler stemme for forslaget. Iran, som er den nærmeste allierte til Bashar Assad-regimet i Syria, kjemper imot forslaget. Syria-spørsmålet har splittet den muslimske verden gjennom lengre tid. Sunni-muslimer i Syria blir støttet av land som Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia.

Til tross for at de står på ulik side i Syria-spørsmålet, tok Saudi Arabias kong Abdullah varmt imot Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet. Den offisielle saudiske tv-stasjonen viste bilder av de to topplederne som lo sammen, og Ahmadinejad fikk sitte ved kongens side.

– Det var et budskap til det iranske folk, og også til det saudiske folk, tenker jeg, at vi er muslimer og vi må samarbeide og glemme våre forskjeller, sier Abdullah al-Shammari, en politisk analytiker i Saudi Arabia.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise