Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

OIC vil ekskludere Syria

Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)
Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)
Organisasjonen for samarbeid mellom islamske stater (OIC) er samlet til toppmøte i Mekka. Det er ventet at Syria blir utestengt fra organisasjonen på grunn av volden i landet, melder Reuters.

OIC har 57 medlemsstater. For at Syria skal utestenges må to tredeler stemme for forslaget. Iran, som er den nærmeste allierte til Bashar Assad-regimet i Syria, kjemper imot forslaget. Syria-spørsmålet har splittet den muslimske verden gjennom lengre tid. Sunni-muslimer i Syria blir støttet av land som Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia.

Til tross for at de står på ulik side i Syria-spørsmålet, tok Saudi Arabias kong Abdullah varmt imot Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet. Den offisielle saudiske tv-stasjonen viste bilder av de to topplederne som lo sammen, og Ahmadinejad fikk sitte ved kongens side.

– Det var et budskap til det iranske folk, og også til det saudiske folk, tenker jeg, at vi er muslimer og vi må samarbeide og glemme våre forskjeller, sier Abdullah al-Shammari, en politisk analytiker i Saudi Arabia.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart