Syria testet utstyr til kjemiske våpen

Ifølge det tyske magasinet Der Spiegel skal iranske eksperter ha deltatt i testingen av avleveringssystemer for kjemiske våpen. Testene skjedde dypt inne i den syriske ørkenen.

Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)

Testingen skal ha foregått i slutten av august, i nærheten av et forskningssenter for våpen i al-Safir. Dette er Syrias største testområde for kjemiske våpen. Fem eller seks tomme raketter, som kan bære biokjemisk materiale, er testet.

Både forskere fra Iran og Nord Korea skal arbeide ved forskningssenteret i al-Safir, som ligger øst for Aleppo. Amerikanske kilder og kilder fra Midtøsten hevder overfor Washington Post at Syria har materiale til flere tonn med kjemiske våpen.

Vesten og den arabiske verden er bekymret for at Syrias president Bashar Assad vil komme til å bruke landets biokjemiske våpen mot sin egen befolkning. Styresmaktene i Damaskus har lovet at de ikke kommer til å gjøre det, men advarer samtidig om at dersom andre land blander seg inn i borgerkrigen, vil de bli offer for slike våpen.

Forrige artikkelMinisterråd i Tel Aviv har åpnet blogg
Neste artikkelIran melder om sabotasje mot atomanlegg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no