Syria testet utstyr til kjemiske våpen

Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Testingen skal ha foregått i slutten av august, i nærheten av et forskningssenter for våpen i al-Safir. Dette er Syrias største testområde for kjemiske våpen. Fem eller seks tomme raketter, som kan bære biokjemisk materiale, er testet.

Både forskere fra Iran og Nord Korea skal arbeide ved forskningssenteret i al-Safir, som ligger øst for Aleppo. Amerikanske kilder og kilder fra Midtøsten hevder overfor Washington Post at Syria har materiale til flere tonn med kjemiske våpen.

Vesten og den arabiske verden er bekymret for at Syrias president Bashar Assad vil komme til å bruke landets biokjemiske våpen mot sin egen befolkning. Styresmaktene i Damaskus har lovet at de ikke kommer til å gjøre det, men advarer samtidig om at dersom andre land blander seg inn i borgerkrigen, vil de bli offer for slike våpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag