Granater slo ned på Golan-høyden

En rekke granater slo ned i grenseområdet mellom Syria og Israel helt nord på Golan-høyden tirsdag morgen. Granatene ble avfyrt av den syriske hæren mot den syriske landsbyen Jubata Al Khashab.

Illustrasjon: U.S. Army
Illustrasjon: U.S. Army

Hendelsen inntraff rundt klokken 7:00 lokal tid. Granatene slo ned i et åpent område i nærheten av grensegjerdet, melder IDF. Det er uklart hvor mange granater som har falt ned på israelsk side, men nettstedet ynetnews.com har et bilde som tilsynelatende viser en israelsk mann på et av nedslagsstedene. For første gang har den syriske borgerkrigen kommet over grensen til Israel, skrier Jerusalem Post.

De israelske forsvarsstyrkene tror ikke granatene var rettet som et angrep mot Israel. Styrker lojale mot Bashar Assad-regimet har etter alt og dømme avfyrt granatene mot det de ser på som opprørere i landsbyen Jubata Al Khashab. IDF fortsetter å etterforske hendelsen.

Mens kampene i Syria har pågått det siste året, har Israel ved en rekke anledninger uttrykt bekymring for at kampene flytter seg i nærheten av Golan-høyden. En IDF-kilde sier til Ha’aretz at neste gang opprørere og regjeringsstyrker braker sammen i området, kan rakettene havne på israelsk side av grensen. Derfor forbereder soldatene seg på et slikt scenario.

Israel har nå sendt en klage til FN-styrkene som overvåker grensen, for å forhindre at Israel skal slippe å bli offer for urolighetene i nabolandet.

Forrige artikkelLovens lange arm innhenter boikottaktivistene
Neste artikkel– Morsi må forbedre båndene med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no