Granater slo ned på Golan-høyden

En rekke granater slo ned i grenseområdet mellom Syria og Israel helt nord på Golan-høyden tirsdag morgen. Granatene ble avfyrt av den syriske hæren mot den syriske landsbyen Jubata Al Khashab.
Illustrasjon: U.S. Army
Illustrasjon: U.S. Army
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Hendelsen inntraff rundt klokken 7:00 lokal tid. Granatene slo ned i et åpent område i nærheten av grensegjerdet, melder IDF. Det er uklart hvor mange granater som har falt ned på israelsk side, men nettstedet ynetnews.com har et bilde som tilsynelatende viser en israelsk mann på et av nedslagsstedene. For første gang har den syriske borgerkrigen kommet over grensen til Israel, skrier Jerusalem Post.

De israelske forsvarsstyrkene tror ikke granatene var rettet som et angrep mot Israel. Styrker lojale mot Bashar Assad-regimet har etter alt og dømme avfyrt granatene mot det de ser på som opprørere i landsbyen Jubata Al Khashab. IDF fortsetter å etterforske hendelsen.

Mens kampene i Syria har pågått det siste året, har Israel ved en rekke anledninger uttrykt bekymring for at kampene flytter seg i nærheten av Golan-høyden. En IDF-kilde sier til Ha’aretz at neste gang opprørere og regjeringsstyrker braker sammen i området, kan rakettene havne på israelsk side av grensen. Derfor forbereder soldatene seg på et slikt scenario.

Israel har nå sendt en klage til FN-styrkene som overvåker grensen, for å forhindre at Israel skal slippe å bli offer for urolighetene i nabolandet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise