Israel advarer Assad mot Golan-bråk

Minister for strategiske saker, Moshe Ya'alon, sier Israel vil forbeholde seg retten til å forsvare seg selv, dersom borgerkrigen i Syria "slår ut mot oss".
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Flere syriske granater har landet på israelsk side av grensen på Golan, ettersom borgerkrigen i nabolandet stadig rykker nærmere grenseområdet. Syriske stridsvogner skal også ha vært innom den demilitariserte sonen mellom landene, rapporterer Jerusalem Post.  Israel, som ønsker å unngå opptrapping av konfliktnivået i nord, blant annet på grunn av den spente Iran-situasjonen, ber nå Syria om å holde seg unna. Minister for strategiske saker, Moshe Ya’alon, bekrefter at det er sendt signaler til Damaskus.

– Den andre siden (syriske myndigheter) har ikke akkurat mottatt et lite antall meldinger i det siste, skrev Likud-mannen på sin Twitter-konto.

Han la til at Syria til nå har rettet seg etter kravene som Israel har satt.

– Dersom vi ser at dette slår ut mot oss, vet vi hvordan vi forsvarer israelske innbyggere og vår stats suverenitet, la Ya’alon til.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise