Israel advarer Assad mot Golan-bråk

Minister for strategiske saker, Moshe Ya’alon, sier Israel vil forbeholde seg retten til å forsvare seg selv, dersom borgerkrigen i Syria “slår ut mot oss”.

Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)

Flere syriske granater har landet på israelsk side av grensen på Golan, ettersom borgerkrigen i nabolandet stadig rykker nærmere grenseområdet. Syriske stridsvogner skal også ha vært innom den demilitariserte sonen mellom landene, rapporterer Jerusalem Post.  Israel, som ønsker å unngå opptrapping av konfliktnivået i nord, blant annet på grunn av den spente Iran-situasjonen, ber nå Syria om å holde seg unna. Minister for strategiske saker, Moshe Ya’alon, bekrefter at det er sendt signaler til Damaskus.

– Den andre siden (syriske myndigheter) har ikke akkurat mottatt et lite antall meldinger i det siste, skrev Likud-mannen på sin Twitter-konto.

Han la til at Syria til nå har rettet seg etter kravene som Israel har satt.

– Dersom vi ser at dette slår ut mot oss, vet vi hvordan vi forsvarer israelske innbyggere og vår stats suverenitet, la Ya’alon til.

Forrige artikkelBruker FN-sporet som pressmiddel mot Det hvite hus
Neste artikkel– Egypt har blitt “et forferdelig diktatur”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no