Minst 2,5 millioner syriske flyktninger

Syriske flyktninger roper slagord mot Bashar Assad i flyktningleiren Boynuyogun i Hatay-provinsen på grensen mellom Tyrkia og Syria. (Illustrasjonsfoto fra mars 2012, flickr)
Syriske flyktninger roper slagord mot Bashar Assad i flyktningleiren Boynuyogun i Hatay-provinsen på grensen mellom Tyrkia og Syria. (Illustrasjonsfoto fra mars 2012, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I Syria er det, som kjent, en borgerkrig hvor hovedfrontene er at sunni-muslimene gjør opprør mot Bashar Assads regime, som mest bygger på diverse religiøse minoriteter, særlig alawittene (en slags shia-muslimsk sekt), som Assad-familien selv tilhører.

Inntil nylig har tallet 1,2 millioner flyktninger i og fra Syria vært i bruk. Men den syriske Røde Halvmåne har nå kommet med tallet 2,5 millioner. FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) regner med at dette tallet er “forsiktig” og heller for lavt enn for høyt, skriver Ha’aretz.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag