Hvor lenge vil Bashar Assad sitte?

USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton tror Bashar Assad er ferdig i løpet av to måneder. Iraks statsminister Nuri al-Maliki tror Assad fremdeles er ved makten om to år.

Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)
Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er ulike oppfatninger av hvor lenge presidenten i Syria, Bashar Assad, vil bli sittende. Allerede nå kontrollerer jo opprørere og kurdere deler av landet. Noen sier at Assads dager snart er talte. USAs utgående utenriksminister, Hillary Clinton, sa nylig i et intervju med ei saudisk avis som utgis i London, Asharq al-Awsat, at hun trodde at Assad vil falle innen to måneder.

I Irak er flertallet av befolkningen shia-muslimer. Statsministeren i Irak, Nuri al-Maliki, er derfor også shia-muslim. Han har av den grunnen nokså nær forbindelse med det største shia-muslimske landet, Iran. Iran har igjen nær kontakt med Syria. Assad og de som ellers har makta i Syria, tilhører religiøst sett alawitter. Alawittene regnes som en slags shia-muslimsk sekt.

Statsminister Maliki sier at han kjenner Syria meget godt. Han mener at om to år vil Assad fremdeles ikke ha falt. Han sier at flere minoritetsgrupper i Syria vil kjempe sammen med Assad-regimet mot opprørerne, som stort sett er sunni-muslimer, skriver Jerusalem Post.

Forrige artikkelDrepte 76 år gammel jøde, nå klager han fordi han bare får “halv lønn” fra palestinske myndigheter
Neste artikkelAyalon: Israel bør anerkjenne palestinerne i FN
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no