Hvor lenge vil Bashar Assad sitte?

Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)
Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er ulike oppfatninger av hvor lenge presidenten i Syria, Bashar Assad, vil bli sittende. Allerede nå kontrollerer jo opprørere og kurdere deler av landet. Noen sier at Assads dager snart er talte. USAs utgående utenriksminister, Hillary Clinton, sa nylig i et intervju med ei saudisk avis som utgis i London, Asharq al-Awsat, at hun trodde at Assad vil falle innen to måneder.

I Irak er flertallet av befolkningen shia-muslimer. Statsministeren i Irak, Nuri al-Maliki, er derfor også shia-muslim. Han har av den grunnen nokså nær forbindelse med det største shia-muslimske landet, Iran. Iran har igjen nær kontakt med Syria. Assad og de som ellers har makta i Syria, tilhører religiøst sett alawitter. Alawittene regnes som en slags shia-muslimsk sekt.

Statsminister Maliki sier at han kjenner Syria meget godt. Han mener at om to år vil Assad fremdeles ikke ha falt. Han sier at flere minoritetsgrupper i Syria vil kjempe sammen med Assad-regimet mot opprørerne, som stort sett er sunni-muslimer, skriver Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag