Syrias opposisjon: – 1.300 er drept i gassangrep

Minst 1.300 mennesker skal være drept, ifølge syrisk opposisjon, etter at Assad-regimet tok i bruk kjemiske våpen.

En mann får oksygentilførsel etter at han skal ha blitt offer for et kjemisk angrep i Syrias hovedstad. (Foto: Skjermdump fra CBS
En mann får oksygentilførsel etter at han skal ha blitt offer for et kjemisk angrep i Syrias hovedstad. (Foto: Skjermdump fra CBS "This Morning")

Den nasjonale koalisjonen, en paraplybevegelse for flere opposisjonsgrupper i Syria, hevder at 1.300 mennesker er drept i et kjemisk angrep i nærheten av hovedstaden Damaskus.

Tidligere anslag fra opposisjonen har hevdet at rundt 500 mennesker ble drept etter inhalering av giftig gass eller av de kjemiske bombene. Men de ferske anslagene som blir gitt til CBS og Associated Press, er altså langt høyere.

Tallene varierer riktignok mye etter hvem som er kilde. Damascus Media Office anslår rundt 1.000 drepte, mens Syrian Observatory of Human Rights hevder at 100 er bekreftet drept. Mens begge sier at tallene vil stige, har ikke sistnevnte bekreftet at det har funnet sted et kjemisk angrep. Bashar Assad-regimet benekter på sin side at de har tatt i bruk kjemiske våpen.

De lokale sykehusene melder at pasientene de får inn, har symptomer som er typiske for mennesker som har vært i kontakt med nervegass.

BBC viste onsdag et videoklipp som skal bevise at det har funnet sted et kjemisk angrep, slik syrisk opposisjon hevder.

Vi advarer mot sterke bilder.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eBx104o5zSU[/youtube]

Det er bydelen kalt Ghouta som Damaskus-regimet skal ha rammet. Innbyggerne her er kjent som sterke støttespillere av opposisjonen.

– Jeg så barn dø og deres mødre skrike av all deres makt. Mødre tok av klærne på barna og dyppet dem i vann for å dekke over munnen deres, sier aktivisten Sama Masoud til Washington Post.

Lederen for Den arabiske liga, Nabil Elaraby, ber FN umiddelbart sende inspektører til området, for å avdekke hva som virkelig har skjedd.

Forrige artikkelRestplasser på direktefly til Israel
Neste artikkelMann mistenkt for å ha sendt dødstrussel til Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no