Assad: – Jeg burde fått Nobels fredspris

Konvensjonelle våpen mot israelske flyplasser er alt Syrias president Bashar Assad hevder han trenger "for å kunne tilintetgjøre" Israel. Assad mener han burde fått Nobels fredspris for å gi fra seg kjemiske våpen.
Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

Borgerkrigen i Syria og regimets overgivelse av kjemiske våpen, har såret landets stolthet. I dette øyeblikk er det islamister som står på opposisjonens side, ikke Israel, som er Syrias største fiende, hevdet president Bashar Assad i et intervju med libanesiske Al-Akhbar mandag.

– Det er ingen tvil om at tapet av vårt kjemiske arsenal har skapt en nedgang i moralen og et politisk tap for Syria. Selv den konvensjonelle militærindustrien, som pleide å fokusere på Israel, er nå rettet mot innenrikspolitiske fiender. Det er også et tap, sier Assad, som likevel mener konvensjonelle våpen er avskrekkende nok for Israel.

– Det er nok å kunne kontrollere Israels flyplasser med luftskyts, for å kunne tilintetgjøre dem, legger han til.

Russland og USA har inngått en avtale som gjør at Syrias kjemiske våpen etter planen skal bli tilintetgjort av verdenssamfunnet. Avtalen kom på plass etter at amerikanerne truet Assad med militært angrep etter at regime-styrker drepte omlag 1.400 syrere i et kjemisk angrep 21. august. Den internasjonale organisasjonen mot kjemiske våpen (OPCW), som i helgen ble tildelt Nobels fredspris, skal overvåke tilintetgjøringsprosessen av kjemikaliene.

Assad spøkte under intervjuet med at han, og ikke OPCW, burde vunnet Nobels fredspris.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise