Assad: – Jeg burde fått Nobels fredspris

Konvensjonelle våpen mot israelske flyplasser er alt Syrias president Bashar Assad hevder han trenger “for å kunne tilintetgjøre” Israel. Assad mener han burde fått Nobels fredspris for å gi fra seg kjemiske våpen.

Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

Borgerkrigen i Syria og regimets overgivelse av kjemiske våpen, har såret landets stolthet. I dette øyeblikk er det islamister som står på opposisjonens side, ikke Israel, som er Syrias største fiende, hevdet president Bashar Assad i et intervju med libanesiske Al-Akhbar mandag.

– Det er ingen tvil om at tapet av vårt kjemiske arsenal har skapt en nedgang i moralen og et politisk tap for Syria. Selv den konvensjonelle militærindustrien, som pleide å fokusere på Israel, er nå rettet mot innenrikspolitiske fiender. Det er også et tap, sier Assad, som likevel mener konvensjonelle våpen er avskrekkende nok for Israel.

– Det er nok å kunne kontrollere Israels flyplasser med luftskyts, for å kunne tilintetgjøre dem, legger han til.

Russland og USA har inngått en avtale som gjør at Syrias kjemiske våpen etter planen skal bli tilintetgjort av verdenssamfunnet. Avtalen kom på plass etter at amerikanerne truet Assad med militært angrep etter at regime-styrker drepte omlag 1.400 syrere i et kjemisk angrep 21. august. Den internasjonale organisasjonen mot kjemiske våpen (OPCW), som i helgen ble tildelt Nobels fredspris, skal overvåke tilintetgjøringsprosessen av kjemikaliene.

Assad spøkte under intervjuet med at han, og ikke OPCW, burde vunnet Nobels fredspris.

Forrige artikkelAraberlandene forstår ikke Obama
Neste artikkelVil liberalisere Israels lovverk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no