To israelske soldater skadet av granatangrep og skyting fra Syria

Minst seks granater fra Syria traff de israelske Golan-høydene onsdag, og flere skudd ble avfyrt i retning av Israel. To israelske soldater ble skadet, og to biler ble også ødelagt.

Her legges den skadde soldaten inn i ambulansen på Golan-høydene onsdag. (Foto: Tazpit)
Ambulansepersonell tar seg av en skadd person. Bildet er fra en annen anledning. (Illustrasjonsfoto: Tazpit)

Granateksplosjonene skjedde mens det pågikk kamper mellom det syriske regimet og en sammenslutning av flere syriske opprørsgrupper ved grenseovergangen Quneitra, på våpenhvilelinjen mellom den syriske og den israelske delen av Golan-høydene. Dette skriver Times of Israel.

Denne grenseovergangen har til nå vært kontrollert av president Assads regime, men i dag tok opprørsgruppene over kontrollen. Opprørerne inkluderer blant andre den Al Qaida-relaterte gruppen Al-Nusra Fronten. Mens kampene pågikk onsdag formiddag ba forsvaret lokale bønder om å holde seg borte fra områdene nær grensen mot Syria.

Beboere i området forteller til Ynetnews.com at de hørte eksplosjoner fra kampene på flere kilometers avstand, også før granatene slo ned i Israel.

Etter at en soldat hadde blitt truffet i brystet av en kule fra et skytevåpen avfyrt på syrisk side av grensen, gikk det israelske forsvaret til gjengjeldelsesaksjoner mot to syriske militærbaser.

Senere på dagen ble en annen soldat skadet da han ble truffet i nakken av splinter fra en av granatene som havnet i Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere granat- og rakettangrep har funnet sted fra nord mot Israel under den syv uker lange militæroperasjonen i Gaza som ble avsluttet da en våpenhvileavtale tirsdag kveld ble inngått med Hamas. Noen av angrepene fra nord antas å være ment som sympatierklæringer til Hamas, mens andre antas å være feilslåtte angrep som egentlig var rettet mot grupper i Syria. Det er ikke klart hvilken av delene som var årsaken til dagens granateksplosjoner og skyting.

I juni gjennomførte det israelske luftvåpenet flere angrep mot mål i Syria som reaksjon på en rakett som drepte en 13 år gammel gutt og skadet fire andre da den eksploderte i Israel.

Forrige artikkelFå med deg de to debattene om Israel-dekningen
Neste artikkelFolketomme byer i Sør-Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/