To israelske soldater skadet av granatangrep og skyting fra Syria

Minst seks granater fra Syria traff de israelske Golan-høydene onsdag, og flere skudd ble avfyrt i retning av Israel. To israelske soldater ble skadet, og to biler ble også ødelagt.
Her legges den skadde soldaten inn i ambulansen på Golan-høydene onsdag. (Foto: Tazpit)
Ambulansepersonell tar seg av en skadd person. Bildet er fra en annen anledning. (Illustrasjonsfoto: Tazpit)

Granateksplosjonene skjedde mens det pågikk kamper mellom det syriske regimet og en sammenslutning av flere syriske opprørsgrupper ved grenseovergangen Quneitra, på våpenhvilelinjen mellom den syriske og den israelske delen av Golan-høydene. Dette skriver Times of Israel.

Denne grenseovergangen har til nå vært kontrollert av president Assads regime, men i dag tok opprørsgruppene over kontrollen. Opprørerne inkluderer blant andre den Al Qaida-relaterte gruppen Al-Nusra Fronten. Mens kampene pågikk onsdag formiddag ba forsvaret lokale bønder om å holde seg borte fra områdene nær grensen mot Syria.

Beboere i området forteller til Ynetnews.com at de hørte eksplosjoner fra kampene på flere kilometers avstand, også før granatene slo ned i Israel.

Etter at en soldat hadde blitt truffet i brystet av en kule fra et skytevåpen avfyrt på syrisk side av grensen, gikk det israelske forsvaret til gjengjeldelsesaksjoner mot to syriske militærbaser.

Senere på dagen ble en annen soldat skadet da han ble truffet i nakken av splinter fra en av granatene som havnet i Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere granat- og rakettangrep har funnet sted fra nord mot Israel under den syv uker lange militæroperasjonen i Gaza som ble avsluttet da en våpenhvileavtale tirsdag kveld ble inngått med Hamas. Noen av angrepene fra nord antas å være ment som sympatierklæringer til Hamas, mens andre antas å være feilslåtte angrep som egentlig var rettet mot grupper i Syria. Det er ikke klart hvilken av delene som var årsaken til dagens granateksplosjoner og skyting.

I juni gjennomførte det israelske luftvåpenet flere angrep mot mål i Syria som reaksjon på en rakett som drepte en 13 år gammel gutt og skadet fire andre da den eksploderte i Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise