Israeler halshugget av IS

En bøddel fra
En bøddel fra "Den islamske staten" halshugger journalisten Steven Sotloff i en grotesk video. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayoms web-tv)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag ble et videoopptak av den groteske halshuggingen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff publisert på internett.

Sotloff ble 31 år gammel. Han var født og oppvokst i Miami, Florida. Det var dit hans besteforeldre emigrerte etter å ha overlevd Holocaust. Han kom til Israel i 2008 for å studere og senere jobbe, og ble israelsk statsborger i løpet av tiden han bodde i landet.

 

Skjulte sin jødiske identitet

Hans jødiske og israelske identitet ser ikke ut til å ha vært kjent for IS. Dette ble holdt skjult for offentligheten mens han var kidnappet, for å styrke håpet om at han skulle kunne komme levende fra fangenskapet.

– Vi benektet å ha hatt noen som helst relasjon til ham, i tilfelle det kunne være farlig for ham at det ble kjent, sier redaktøren for Sotloffs tidligere arbeidsgiver Jerusalem Report Magazine, Avi Hoffman, ifølge Israel Hayom.

Ynetnews.com skriver at Sotloff ifølge en løslatt tidligere medfange, holdt sin jødiske tro hemmelig for IS. På den jødiske fastedagen Yom Kippur (Den store forsoningsdagen) skal han ha sagt at han var syk for å slippe å spise.

 

– Drevet av lidenskap for å fortelle

Videoen av henrettelsen av Sotloff ble publisert to uker etter en lignende video der den amerikanske journalisten James Foley ble halshugget. Bøddelen ser ut til å være den samme mannen, med britisk aksent, i begge videoene.

Filmskaper Matthew Van Dyke, som var en venn av både Sotloff og Foley, sier at de to var klar over farene ved å oppholde seg i Syria, men at de var drevet av en lidenskap for å fortelle historien.

– De trodde på at historien måtte bli fortalt, og de ville ikke la seg stoppe av risikoen. De tok forholdsregler, men i Syria går ting noen ganger galt selv om man gjør alt rett, sier Van Dyke.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag