Nye granater fra Syria torsdag

Flere granater fra Syria eksploderte på israelsk side av Golan-høydene torsdag. IDF svarte ved å angripe en syrisk militærpost like etterpå.

Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Det israelske forsvaret sier at granatene som rammet Israel torsdag mest sannsynlig var rettet mot mål i Syria, men ble avfyrt i feil retning, i likhet med flere andre granater og skuddsalver som har rammet dette området av Israel de siste dagene. Alarmen gikk i en rekke lokalsamfunn på Golan-høydene da granatene var på vei, men de forårsaket heldigvis ingen skader, ifølge Jerusalem Post.

IDF responderte på angrepene ved å avfyre en missil mot en syrisk militærpost.

Det har pågått harde kamper mellom det syriske regimet og opprørsgruppene i grenseområdet mot Israel de siste ukene. For en uke siden tok Al Qaida-relaterte opprørsgrupper kontroll over den eneste grenseovergangen mellom Syria og Israel. 44 FN-soldater fra Fiji er tatt i fangenskap av opprørsstyrkene i området.

Forrige artikkelIS-tilhengere demonstrerte på Tempelhøyden
Neste artikkel”Den islamske staten” blir forbudt organisasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/