Israel skjøt ned syrisk kampfly

Israelske forsvarsstyrker skjøt tirsdag ned et syrisk Sukhoi-24 jagerfly som infiltrerte israelsk territorium på Golan-høyden.

Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.
Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.

For første gang på over 30 år krenket et syrisk jagerfly tirsdag israelsk luftrom på Golan-høydene. Flyet var 800 meter inne på israelsk side før det snudde. Avgjørelsen om å skyte ned flyet ble tatt da tok seg inn i israelsk luftrom på en truende måte. Da bakke-til-luft raketten Patriot rammet, 1.20 minutt senere, var flyet allerede på vei tilbake eller inne i syrisk luftrom. Piloten og navigatøren skal ha skutt seg ut av flyet i tide.

– Vi identifiserte det syriske jagerflyet i en høyde på 10-14.000 fot. Det er en høyde som passer for et angrep. Et jagerfly kan nå Genesaretsjøen på mindre enn ett minutt og hvor som helst ellers [i Israel] på fem minutt, sier en offiser til Yedioth Aharonoth.

Det er antatt at flyet var på vei for å angripe noen av de syriske opprørsgruppene som har inntatt stillinger i grenseområdet mot Israel.

Syriske myndigheter sier nedskytingen beviser Israels støtte til terroristene i Islamsk Stat og Nusra-fronten. Begge disse opprørsgruppene er fiender av Assad-regimet.

Siste gang Israel skjøt ned bemannede syriske fly var i 1985 over Libanon.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise