Israel skjøt ned syrisk kampfly

Israelske forsvarsstyrker skjøt tirsdag ned et syrisk Sukhoi-24 jagerfly som infiltrerte israelsk territorium på Golan-høyden.

Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.
Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.

For første gang på over 30 år krenket et syrisk jagerfly tirsdag israelsk luftrom på Golan-høydene. Flyet var 800 meter inne på israelsk side før det snudde. Avgjørelsen om å skyte ned flyet ble tatt da tok seg inn i israelsk luftrom på en truende måte. Da bakke-til-luft raketten Patriot rammet, 1.20 minutt senere, var flyet allerede på vei tilbake eller inne i syrisk luftrom. Piloten og navigatøren skal ha skutt seg ut av flyet i tide.

– Vi identifiserte det syriske jagerflyet i en høyde på 10-14.000 fot. Det er en høyde som passer for et angrep. Et jagerfly kan nå Genesaretsjøen på mindre enn ett minutt og hvor som helst ellers [i Israel] på fem minutt, sier en offiser til Yedioth Aharonoth.

Det er antatt at flyet var på vei for å angripe noen av de syriske opprørsgruppene som har inntatt stillinger i grenseområdet mot Israel.

Syriske myndigheter sier nedskytingen beviser Israels støtte til terroristene i Islamsk Stat og Nusra-fronten. Begge disse opprørsgruppene er fiender av Assad-regimet.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Siste gang Israel skjøt ned bemannede syriske fly var i 1985 over Libanon.

 

Forrige artikkelPalestinsk mor gleder seg over sønnens død
Neste artikkelNRK lar biskop Tutu tute løgn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -