Israel skjøt ned syrisk kampfly

Israelske forsvarsstyrker skjøt tirsdag ned et syrisk Sukhoi-24 jagerfly som infiltrerte israelsk territorium på Golan-høyden.
Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.
Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

For første gang på over 30 år krenket et syrisk jagerfly tirsdag israelsk luftrom på Golan-høydene. Flyet var 800 meter inne på israelsk side før det snudde. Avgjørelsen om å skyte ned flyet ble tatt da tok seg inn i israelsk luftrom på en truende måte. Da bakke-til-luft raketten Patriot rammet, 1.20 minutt senere, var flyet allerede på vei tilbake eller inne i syrisk luftrom. Piloten og navigatøren skal ha skutt seg ut av flyet i tide.

– Vi identifiserte det syriske jagerflyet i en høyde på 10-14.000 fot. Det er en høyde som passer for et angrep. Et jagerfly kan nå Genesaretsjøen på mindre enn ett minutt og hvor som helst ellers [i Israel] på fem minutt, sier en offiser til Yedioth Aharonoth.

Det er antatt at flyet var på vei for å angripe noen av de syriske opprørsgruppene som har inntatt stillinger i grenseområdet mot Israel.

Syriske myndigheter sier nedskytingen beviser Israels støtte til terroristene i Islamsk Stat og Nusra-fronten. Begge disse opprørsgruppene er fiender av Assad-regimet.

Siste gang Israel skjøt ned bemannede syriske fly var i 1985 over Libanon.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise