To FN-soldater truffet av granater fra Syria

Syriske granater på avveier slo ned på israelsk side av Golan-høydene og traff to FN-soldater mandag.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Flere granater fra Syria rammet den israelske siden av Golan-høydene mandag, skriver Times of Israel. IDF mener granatene ikke var avfyrt mot Israel med hensikt, men at det er snakk om ild på avveier. Den var egentlig rettet mot interne fiender i borgerkrigen i Syria.

Granatene slo ned i Ein Zivan og i en FN-base i Zivanit. To soldater i FNs fredsbevarende styrker ble skadet. De får legehjelp i Israel, ifølge IDF-talsmann Peter Lerners opplysninger på Twitter. Israel Radio meldte at de to soldatene slapp fra angrepet med lettere skader.

En rekke raketter og granater fra Syria har truffet Israel siden borgerkrigen startet i 2011. De fleste av gangene har det ikke vært overlagte angrep, men feil som har gjort at ilden har havnet på avveier. Forrige gang det skjedde var tirsdag for seks dager siden. Da slo to granater ned på israelsk side.

Lederen for Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, sier til nyhetsbyrået AFP at det har pågått harde kamper i et område nær Israel-grensen den siste uken mellom den syriske opposisjonen og en islamistisk gruppe som mistenkes for å være tilknyttet IS. De bruker granater mot hverandre, og minst 29 personer skal være drept i disse kamphandlingene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise