To FN-soldater truffet av granater fra Syria

Syriske granater på avveier slo ned på israelsk side av Golan-høydene og traff to FN-soldater mandag.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Flere granater fra Syria rammet den israelske siden av Golan-høydene mandag, skriver Times of Israel. IDF mener granatene ikke var avfyrt mot Israel med hensikt, men at det er snakk om ild på avveier. Den var egentlig rettet mot interne fiender i borgerkrigen i Syria.

Granatene slo ned i Ein Zivan og i en FN-base i Zivanit. To soldater i FNs fredsbevarende styrker ble skadet. De får legehjelp i Israel, ifølge IDF-talsmann Peter Lerners opplysninger på Twitter. Israel Radio meldte at de to soldatene slapp fra angrepet med lettere skader.

En rekke raketter og granater fra Syria har truffet Israel siden borgerkrigen startet i 2011. De fleste av gangene har det ikke vært overlagte angrep, men feil som har gjort at ilden har havnet på avveier. Forrige gang det skjedde var tirsdag for seks dager siden. Da slo to granater ned på israelsk side.

Lederen for Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, sier til nyhetsbyrået AFP at det har pågått harde kamper i et område nær Israel-grensen den siste uken mellom den syriske opposisjonen og en islamistisk gruppe som mistenkes for å være tilknyttet IS. De bruker granater mot hverandre, og minst 29 personer skal være drept i disse kamphandlingene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise