IS har satt kursen mot Golan

For første gang kommer Den islamske staten med en offisiell uttalelse om at de vil ta over den syriske delen av Golan-høydene – og dermed bli Israels nærmeste nabo.
IS-krigere varsler at de vil innta Golan. (Foto: Skjermdump fra *YouTube via Times of Israel)

Terrorgruppen Islamsk stat (IS) publiserte i helgen en video der de advarer de syriske opprørsgruppene som holder til på den syriske delen av Golan-høydene om at de er på vei med sine styrker for å ta kontroll over området. Det er første gang IS kommer med en slik offentlig uttalelse om at de har til hensikt å innta de syriske Golan-høydene, skriver Times of Israel. Det er sunni-muslimske opprørsgrupper, som kjemper mot det shia-muslimske Assad-regimet i den syriske borgerkrigen, som i dag har kontrollen over det meste av dette området.

– Jeg råder dere til å være oppmerksomme. Hvorfor kjemper dere under et ukjent flagg? Hvorfor vil dere ikke underlegge dere Allahs lover og heise hans flagg?” sier en IS-kriger i videoen, ifølge oversettelse til engelsk av Channel 2.

– Gruppene dere hører til har slått seg sammen med de vantro og tatt imot hjelp fra dem, fortsetter han, og anklager dem for å stå i ledtog med USA i de allierte styrkenes kamp mot IS.

 

Al Qaida er ved Israels grense allerede

Den største syriske grupperingen på Golan-høydene er Jabhat al-Nusra, som har bånd til al-Qaida. En kilde i det israelske forsvaret sa i forrige uke at al-Nusra har posisjonert seg mindre enn hundre meter fra grensegjerdet mot Israel. Den nærmeste kjente IS-stillingen er mellom 50 og 60 km fra Israel. Channel 2 melder at IS i forrige uke tok kontroll over byer som ligger 60 km fra byen Quneitra på den syriske siden av grensen. Trusselvideoens advarsel om at IS er på vei til å utbre seg vestover, stemmer overens med militære analyser.

 

Bennett: – Nå må verden anerkjenne israelsk Golan

Partileder Naftali Bennett fra Bayit Yehudi sa i helgen at han mener det nå er på høy tid at verdenssamfunnet anerkjenner den israelske annekteringen av deler av Golan-høydene. Israel annekterte dette området i 1981, men andre land har så langt ikke anerkjent området som en del av staten Israel. Da Bennett søndag talte på den årlige forsvarspolitiske konferansen i Herzliya, sa han at han kan forstå at det finnes uenigheter om Vestbredden, men ikke om Golan. Han mener det bør være et mål å befolke Golan-høydene med 100.000 nye innbyggere i løpet av de neste fem årene.

– Hvem skulle vi gi Golan tilbake til? Assad? Dersom Israel nå skulle gi slipp på kontrollen over Golan-høydene, ville IS snart svømme i Gennesaretsjøen, sa Bennett ifølge ynetnews.com.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise