Drusere i Israel sender våpenpenger til drusere i Syria

Drusere i Israel har samlet inn mer enn 20 millioner kroner som de overfører til drusere i Syria. Pengene skal brukes til våpen og andre nødvendigheter, slik at druserne i Syria kan beskytte seg selv i borgerkrigen hvor etniske og religiøse grupperinger kjemper mot hverandre. De omlag 800.000 druserne i Syria har inntil nylig vært […]

Skjermdump fra Times of Israel 15. juni 2015.
Skjermdump fra Times of Israel 15. juni 2015.

Drusere i Israel har samlet inn mer enn 20 millioner kroner som de overfører til drusere i Syria. Pengene skal brukes til våpen og andre nødvendigheter, slik at druserne i Syria kan beskytte seg selv i borgerkrigen hvor etniske og religiøse grupperinger kjemper mot hverandre.

De omlag 800.000 druserne i Syria har inntil nylig vært beskyttet av regimet til Bashar Assad, men de siste par månedene, etter at Assads styrker har kommet mer på defensiven, har trusselen fra jihadister mot drusiske landsbyer i Sør-Syria økt kraftig. Sist onsdag ble 20 drusere massakrert i Idlib-regionen nord for Libanon.

– Situasjonen har blitt så prekær at druserne i Syria ønsker å kjøpe våpen for å beskytte seg selv, sier Knesset-medlem Ayoub Kara fra Likud. Han er gjengitt av Times of Israel.

– 20 millioner kroner er ikke nok til en militærstyrke, men det er en begynnelse, sier han.

Pengene blir overført til Syria via Jordan. De er blitt samlet inn på offentlig sted i drusiske landsbyer i Israel.

– Historien må ikke gjenta seg. Vi må hjelpe minoriteter som er under trussel av folkemord. Det internasjonale samfunnet må gi alle typer hjelp slik at druserne kan beskytte seg selv, sier Mada Habani, ordfører for den drusiske landsbyen Yanuh Jat i Øvre Galilea.

Diskrimineringen og forfølgelsen av etniske og religiøse minoriteter i den arabiske verden, som de siste fire årene har blitt dødelig i en rekke land, viser med all tydelighet hvor riktig det var at jødene fikk sin egen stat og hvor viktig det er at de får beholde den.

Dersom du støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel, bør du bli medlem av MIFF nå.

Forrige artikkel– Israel gikk ekstra langt for å beskytte sivile
Neste artikkelFatah: – Israel er som Islamsk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.