Tre granater fra Syria traff Israel

Tre rakettgranater avfyrt i Syria eksploderte på de israelske Golan-høydene tirsdag morgen. Israelske styrker har besvart ilden.

Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

De tre granatene eksploderte nord på den israelske delen av Golan-høydene, nær grensen til Syria. Det er ikke meldt om skader, og ifølge det israelske forsvaret var granatangrepene ikke rettet mot Israel med hensikt. ”Rakettene var ild på avveier, og kom som et resultat av de interne kampene i Syria”, opplyser IDF i en pressemelding.

På de syriske Golan-høydene har det i flere år foregått harde kamper mellom Assad-regimet og al-Qaida-partneren al-Nusra Fronten. Den senere tiden har også Hizbollah og iranske styrker vært aktivt til stede i området. Det har skjedd jevnlig at raketter og granater fra kamphandlingene har havnet på israelsk side, noe som naturlig nok skaper en vedvarende frykt hos befolkningen i området nær grensen.

I en del av tilfellene har Israel valgt å respondere på hendelsene ved å angripe syriske militærbaser langs grensen. Det gjorde de også denne gangen. Tirsdag formiddag angrep israelske artilleristyrker to av det syriske regimets militærbaser i nærområdet.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.

Forrige artikkelOpptøyer og raketter fra Gaza
Neste artikkel“Angivelige” knivangrep i Stavanger Aftenblad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/