Tre granater fra Syria traff Israel

Tre rakettgranater avfyrt i Syria eksploderte på de israelske Golan-høydene tirsdag morgen. Israelske styrker har besvart ilden.
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

De tre granatene eksploderte nord på den israelske delen av Golan-høydene, nær grensen til Syria. Det er ikke meldt om skader, og ifølge det israelske forsvaret var granatangrepene ikke rettet mot Israel med hensikt. ”Rakettene var ild på avveier, og kom som et resultat av de interne kampene i Syria”, opplyser IDF i en pressemelding.

På de syriske Golan-høydene har det i flere år foregått harde kamper mellom Assad-regimet og al-Qaida-partneren al-Nusra Fronten. Den senere tiden har også Hizbollah og iranske styrker vært aktivt til stede i området. Det har skjedd jevnlig at raketter og granater fra kamphandlingene har havnet på israelsk side, noe som naturlig nok skaper en vedvarende frykt hos befolkningen i området nær grensen.

I en del av tilfellene har Israel valgt å respondere på hendelsene ved å angripe syriske militærbaser langs grensen. Det gjorde de også denne gangen. Tirsdag formiddag angrep israelske artilleristyrker to av det syriske regimets militærbaser i nærområdet.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise