Tre granater fra Syria traff Israel

Tre rakettgranater avfyrt i Syria eksploderte på de israelske Golan-høydene tirsdag morgen. Israelske styrker har besvart ilden.
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

De tre granatene eksploderte nord på den israelske delen av Golan-høydene, nær grensen til Syria. Det er ikke meldt om skader, og ifølge det israelske forsvaret var granatangrepene ikke rettet mot Israel med hensikt. ”Rakettene var ild på avveier, og kom som et resultat av de interne kampene i Syria”, opplyser IDF i en pressemelding.

På de syriske Golan-høydene har det i flere år foregått harde kamper mellom Assad-regimet og al-Qaida-partneren al-Nusra Fronten. Den senere tiden har også Hizbollah og iranske styrker vært aktivt til stede i området. Det har skjedd jevnlig at raketter og granater fra kamphandlingene har havnet på israelsk side, noe som naturlig nok skaper en vedvarende frykt hos befolkningen i området nær grensen.

I en del av tilfellene har Israel valgt å respondere på hendelsene ved å angripe syriske militærbaser langs grensen. Det gjorde de også denne gangen. Tirsdag formiddag angrep israelske artilleristyrker to av det syriske regimets militærbaser i nærområdet.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise