Granat fra Syria landet i veibane på israelsk side av Golan-høydene

- Et klart overtramp mot israelsk område, uttaler det israelske forsvaret, som besvarte med angrep mot en av det syriske regimets baser i nærområdet.
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

En bombekastergranat fra Syria traff en israelsk vei sentralt på Golan-høydene søndag 4. september, ifølge Times of Israel. Veibanen ble skadet av eksplosjonen, men ingen personer ble truffet.

Granaten kom trolig fra pågående kamper i den syriske borgerkrigen. Det har skjedd med jevne mellomrom de siste årene at granater har gått i feil retning og landet i Israel. Det pågikk kamper mellom to landsbyer inne i den demilitariserte sonen nær grensen mot Israel i tidsrommet da granateksplosjonen skjedde.

Det israelske forsvaret besvarte hendelsen søndag kveld ved å angripe en av det syriske regimets stillinger i nærheten.

– Det israelske forsvaret holder de syriske myndighetene ansvarlige for dette klare overtrampet mot israelsk område, og vil fortsette å aktivt ivareta Israels sikkerhet, skriver IDF i en pressemelding.

Det er ikke kommet fram rapporter om skadde eller drepte i den israelske svaroperasjonen.

En talsmann for det syriske militæret sier til Syrias statlige nyhetsbyrå at ”den israelske fienden fortsetter å støtte terrororganisasjoner ved å angripe området Mashati Hadar i Quneitra-provinsen med to raketter fra et luftforsvarsfly”. Han opplyser at rakettene skal ha forårsaket ”materielle skader”.

Den forrige gangen en granat fra Syria rammet Israel var mandag 22. august. Det israelske forsvaret holder det syriske regimet ansvarlig for all beskytning som rammer Israel. IDF besvarer ofte slike hendelser ved å ramme syriske militærposter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise