Granat fra Syria landet i veibane på israelsk side av Golan-høydene

– Et klart overtramp mot israelsk område, uttaler det israelske forsvaret, som besvarte med angrep mot en av det syriske regimets baser i nærområdet.

Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

En bombekastergranat fra Syria traff en israelsk vei sentralt på Golan-høydene søndag 4. september, ifølge Times of Israel. Veibanen ble skadet av eksplosjonen, men ingen personer ble truffet.

Granaten kom trolig fra pågående kamper i den syriske borgerkrigen. Det har skjedd med jevne mellomrom de siste årene at granater har gått i feil retning og landet i Israel. Det pågikk kamper mellom to landsbyer inne i den demilitariserte sonen nær grensen mot Israel i tidsrommet da granateksplosjonen skjedde.

Det israelske forsvaret besvarte hendelsen søndag kveld ved å angripe en av det syriske regimets stillinger i nærheten.

– Det israelske forsvaret holder de syriske myndighetene ansvarlige for dette klare overtrampet mot israelsk område, og vil fortsette å aktivt ivareta Israels sikkerhet, skriver IDF i en pressemelding.

Det er ikke kommet fram rapporter om skadde eller drepte i den israelske svaroperasjonen.

En talsmann for det syriske militæret sier til Syrias statlige nyhetsbyrå at ”den israelske fienden fortsetter å støtte terrororganisasjoner ved å angripe området Mashati Hadar i Quneitra-provinsen med to raketter fra et luftforsvarsfly”. Han opplyser at rakettene skal ha forårsaket ”materielle skader”.

Den forrige gangen en granat fra Syria rammet Israel var mandag 22. august. Det israelske forsvaret holder det syriske regimet ansvarlig for all beskytning som rammer Israel. IDF besvarer ofte slike hendelser ved å ramme syriske militærposter.

Forrige artikkelFlere angrep og angrepsforsøk i helgen
Neste artikkelSvensk opposisjonsleder i Israel: – Forholdet mellom våre land kan bare bli bedre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/