Granat fra Syria landet i veibane på israelsk side av Golan-høydene

- Et klart overtramp mot israelsk område, uttaler det israelske forsvaret, som besvarte med angrep mot en av det syriske regimets baser i nærområdet.
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En bombekastergranat fra Syria traff en israelsk vei sentralt på Golan-høydene søndag 4. september, ifølge Times of Israel. Veibanen ble skadet av eksplosjonen, men ingen personer ble truffet.

Granaten kom trolig fra pågående kamper i den syriske borgerkrigen. Det har skjedd med jevne mellomrom de siste årene at granater har gått i feil retning og landet i Israel. Det pågikk kamper mellom to landsbyer inne i den demilitariserte sonen nær grensen mot Israel i tidsrommet da granateksplosjonen skjedde.

Det israelske forsvaret besvarte hendelsen søndag kveld ved å angripe en av det syriske regimets stillinger i nærheten.

– Det israelske forsvaret holder de syriske myndighetene ansvarlige for dette klare overtrampet mot israelsk område, og vil fortsette å aktivt ivareta Israels sikkerhet, skriver IDF i en pressemelding.

Det er ikke kommet fram rapporter om skadde eller drepte i den israelske svaroperasjonen.

En talsmann for det syriske militæret sier til Syrias statlige nyhetsbyrå at ”den israelske fienden fortsetter å støtte terrororganisasjoner ved å angripe området Mashati Hadar i Quneitra-provinsen med to raketter fra et luftforsvarsfly”. Han opplyser at rakettene skal ha forårsaket ”materielle skader”.

Den forrige gangen en granat fra Syria rammet Israel var mandag 22. august. Det israelske forsvaret holder det syriske regimet ansvarlig for all beskytning som rammer Israel. IDF besvarer ofte slike hendelser ved å ramme syriske militærposter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise