Granater fra Syria for andre gang denne uken

Det israelske luftforsvaret besvarte overtrampet mot israelsk territorium ved å ramme syriske militærstillinger.

Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mot Syria fra de israelske Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det har hendt jevnlig de siste årene at granater og skudd går i feil retning når kamphandlinger i borgerkrigen i Syria foregår tett opp mot den israelske grensen på Golan-høydene. Flere slike tilfeller har funnet sted den senere tiden. Torsdag morgen eksploderte syriske granater i Israel for andre gang denne uken, nord på Golan-høydene.

Det israelske forsvaret opplyser at luftforsvaret besvarte granatene ved å ramme syriske avfyringsramper for bombekastergranater, ifølge Ha’aretz.

Et israelsk fly avfyrte minst tre missiler mot Quneitra-området i Syria, ifølge organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights. Syriske militærkilder sier at fire soldater ble skadet i angrepet og at en avfyringsrampe for bombekastergranater ble ødelagt.

Israel holder de syriske myndighetene ansvarlige for å ivareta sikkerheten ved grensen.

Forrige artikkelMedierapport: Abbas skal ha vært KGB-agent på 1980-tallet
Neste artikkelHør Israels ambassadør og Richard Kemp på MIFF Forum i Stavanger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/