Syria forsøkte å skyte ned israelsk fly

Den syriske hæren hevdet tirsdag morgen at den hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone. IDF bekrefter at Syria forsøkte, men avkrefter at flyene ble skutt ned.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Syrias hær hevdet overfor det statlige syriske nyhetsbyrået SANA at de hadde skutt ned et israelsk fly over den syriske byen Quneitra, som ligger nær grensen til Israel på Golan-høydene. I tillegg hevdet de å ha skutt ned en israelsk drone i nærheten av Damaskus. Meldingen ble gjengitt på syrisk statlig tv.

Det israelske forsvaret avkreftet påstandene i løpet av kort tid, ifølge Times of Israel.

IDF opplyser at et israelsk fly ble beskutt fra Syria, men at flyet ikke ble truffet. To bakke-til-luft-missiler ble avfyrt fra Syria mot det israelske flyet, men flyet var ikke på noe tidspunkt i faresonen, ifølge IDF.

Det israelske flyet befant seg i syrisk luftrom natt til tirsdag for å utføre svarangrep mot den syriske hæren, etter at en bombekastergranat fra Syria eksploderte på israelsk territorium mandag kveld. Det israelske luftforsvaret rammet to syriske artilleristillinger.

Det har lenge hendt jevnlig at granater fra borgerkrigshandlinger i Syria av og til har gått i feil retning og havnet i Israel. Dette har skjedd oftere enn før den siste tiden. I løpet av bare litt over en uke har det forekommet fem tilfeller av slike granateksplosjoner. Israel holder syriske myndigheter ansvarlige for å vokte grensen og har derfor besvart mange av granateksplosjonene ved å angripe syriske militærstillinger i grenseområdet.

Granaten som rammet Israel mandag kveld, ble avfyrt kort tid etter at en 48 timers våpenhvileperiode var trådt i kraft i Syria.

Forrige artikkel– Israel venter IS-angrep ved Egypt-grensen innen et halvt år
Neste artikkel– Befolkningsutveksling bør inngå i en fredsavtale
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/