Stadig nye granater fra Syria

I tre dager på rad har granater fra Syria landet i Israel – mens det offisielt har vært våpenhvile i borgerkrigen.
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. Bildet er tatt 11. september 2016. (Foto: Flash90)
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. (Foto: Flash90)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag landet en bombekastergranat fra Syria på israelsk side av grensen på Golan-høydene for tredje dag på rad, ifølge Times of Israel. Det var totalt den sjette granaten fra Syria som eksploderte i Israel på en uke.

Tirsdag landet tre granater fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret bombet militærstillinger fra den syriske hæren i nærområdet som svar. Ifølge arabiske medier forsøkte den syriske hæren å skyte ned de israelske flyene.

Mandag landet også en granat fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret gjennomførte svarangrep. Den gangen hevdet den syriske hæren gjennom statlig tv at de hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone, men IDF avkreftet påstanden.

Granatene fra Syria lander mest trolig i Israel som følge av at de går i feil retning når de avfyres og ikke som bevisste angrep mot Israel. IDF holder syriske myndigheter ansvarlige for å sikre grensen mot slike faremomenter. De siste dagenes granater er blitt avfyrt under en avtalt våpenhvileperiode i borgerkrigen i Syria.

Årsaken til at det stadig går kortere tid mellom hver gang en granat fra Syria rammer Israel, skal være at flere opprørsgrupper er blitt tvunget til å rykke nærmere Israel-grensen fordi det syriske regimets styrker har hatt framgang i området den senere tiden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise