Stadig nye granater fra Syria

I tre dager på rad har granater fra Syria landet i Israel – mens det offisielt har vært våpenhvile i borgerkrigen.
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. Bildet er tatt 11. september 2016. (Foto: Flash90)
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. (Foto: Flash90)

Onsdag landet en bombekastergranat fra Syria på israelsk side av grensen på Golan-høydene for tredje dag på rad, ifølge Times of Israel. Det var totalt den sjette granaten fra Syria som eksploderte i Israel på en uke.

Tirsdag landet tre granater fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret bombet militærstillinger fra den syriske hæren i nærområdet som svar. Ifølge arabiske medier forsøkte den syriske hæren å skyte ned de israelske flyene.

Mandag landet også en granat fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret gjennomførte svarangrep. Den gangen hevdet den syriske hæren gjennom statlig tv at de hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone, men IDF avkreftet påstanden.

Granatene fra Syria lander mest trolig i Israel som følge av at de går i feil retning når de avfyres og ikke som bevisste angrep mot Israel. IDF holder syriske myndigheter ansvarlige for å sikre grensen mot slike faremomenter. De siste dagenes granater er blitt avfyrt under en avtalt våpenhvileperiode i borgerkrigen i Syria.

Årsaken til at det stadig går kortere tid mellom hver gang en granat fra Syria rammer Israel, skal være at flere opprørsgrupper er blitt tvunget til å rykke nærmere Israel-grensen fordi det syriske regimets styrker har hatt framgang i området den senere tiden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise