Stadig nye granater fra Syria

I tre dager på rad har granater fra Syria landet i Israel – mens det offisielt har vært våpenhvile i borgerkrigen.

Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. Bildet er tatt 11. september 2016. (Foto: Flash90)
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. (Foto: Flash90)

Onsdag landet en bombekastergranat fra Syria på israelsk side av grensen på Golan-høydene for tredje dag på rad, ifølge Times of Israel. Det var totalt den sjette granaten fra Syria som eksploderte i Israel på en uke.

Tirsdag landet tre granater fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret bombet militærstillinger fra den syriske hæren i nærområdet som svar. Ifølge arabiske medier forsøkte den syriske hæren å skyte ned de israelske flyene.

Mandag landet også en granat fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret gjennomførte svarangrep. Den gangen hevdet den syriske hæren gjennom statlig tv at de hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone, men IDF avkreftet påstanden.

Granatene fra Syria lander mest trolig i Israel som følge av at de går i feil retning når de avfyres og ikke som bevisste angrep mot Israel. IDF holder syriske myndigheter ansvarlige for å sikre grensen mot slike faremomenter. De siste dagenes granater er blitt avfyrt under en avtalt våpenhvileperiode i borgerkrigen i Syria.

Årsaken til at det stadig går kortere tid mellom hver gang en granat fra Syria rammer Israel, skal være at flere opprørsgrupper er blitt tvunget til å rykke nærmere Israel-grensen fordi det syriske regimets styrker har hatt framgang i området den senere tiden.

Forrige artikkelGranatangrep fra Gaza onsdag
Neste artikkelTord Lien til israelske forskere: – La oss arbeide sammen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/