Israel vil ta imot hundre foreldreløse barn fra Syria

Barna skal integreres inn i israelsk-arabiske familier og vil få permanent opphold etter fire år.

Israel gi 100 foreldreløse barn fra Syria opphold i landet. (Foto: Andrew McConnell/Flickr)
Israel gi 100 foreldreløse barn fra Syria opphold i landet. (Foto: Andrew McConnell/Flickr)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Israel kommer til å innvilge hundre foreldreløse barn fra Syria flyktningstatus i landet. Det vedtok innenriksminister Aryeh Deri onsdag, skriver The Times of Israel. Ifølge israelske Kanal 10 får barna først midlertidig opphold, før oppholdstillatelsen blir gjort permanent etter fire år. Dermed får de muligheten til å bo i Israel resten av livet.

Israelsk-arabiske familier skal bistå med å integrere de syriske flyktningene inn i det israelske samfunnet. Også nære gjenlevende familiemedlemmer til de foreldreløse barna kan ende opp med flyktningestatus. Israel skal samarbeide med internasjonale organisasjoner for å bringe barna til landet.

Syria og Israel har vært i åpen konflikt siden landet ble opprettet i 1948, og tre ganger har det vært konvensjonell krigføring med nabolandet i nord.

George Deek, tidligere nestleder ved Israels ambassade i Oslo, er selv israelsk araber. Han kommenterte avgjørelsen med denne meldingen på Twitter:

Den syriske borgerkrigen har nå rast i snart fem år og skal ha kostet nesten en halv million mennesker livet, i tillegg til å ha fordrevet flere millioner mennesker fra sine hjem. Den israelske regjeringen har stilt seg nøytrale i den komplekse konflikten, men har gitt begrensede svar når kamphandlinger har beveget seg inn på israelsk område på Golan og stanset forsøk på å smugle avanserte våpen inn til Hizbollah i Libanon.

Israel har behandlet flere tusen som har blitt skadet i konflikten, mange av dem kvinner og barn. I tillegg har den israelske hæren og frivillige organisasjoner bidratt med nødhjelp til sivilbefolkningen i det krigsherjede landet.

Forrige artikkel– Riktig av Trump å flytte ambassaden
Neste artikkelTrump i TV-intervju: “For tidlig å snakke om flytting av ambassaden”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -