Israel skal ha bombet våpenlager nær Damaskus

Bare timer etter at et iransk fraktfly hadde kommet med våpen, ble lageret bombet.

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: Skjermdump YouTube)
Det var angivelig israelske jagerfly som bombet et våpenlager utenfor Damaskus i april. (Foto: Skjermdump YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Syria sier flere israelske missiler traff et militæranlegg i nærheten av flyplassen i Damaskus i morgentimene torsdag. Syriske opprørsgrupper og andre kilder sier at det angivelige israelske angrepet skal ha truffet et våpenlager til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah hvor det ofte kommer forsyninger med våpen fra Iran. Angrepet skal ha skjedd bare timer etter at et fraktfly med nye våpen hadde ankommet fra regimet i Teheran, ifølge den israelske avisen Ha’aretz.

Israel har ikke offisielt påtatt seg ansvaret for angrepet, men etterretningsminister Yisrael Katz går langt i antyde at det var de som sto bak. Det vil i så fall ikke være første gang Israel gjennomfører flyangrep inne i Syria for å hindre våpenleveranser til Hizbollah. Også i mars gjennomførte Israel angrep på en våpenkonvoi inne i det krigsherjede landet. Da skal israelske jagerfly ha ødelagt opp mot 100 missiler.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har tidligere sagt at Israel vil gjøre alt som står i sin makt for stanse våpenleveranser til Hizbollah. Den syriske borgerkrigen har skapt en kaotisk situasjon i nabolandet som terrorgruppen forsøker å utnytte.

– Hver gang vi oppdager våpenoverføringer fra Syria til Libanon vil vi ta grep for å stoppe dem. På dette punktet er det ikke rom for noen kompromisser. Syrerne må forstå at de blir holdt ansvarlig for disse våpenoverføringene til Hizbollah og at hvis de fortsetter å tillate dem, så vil vi gjøre det vi må gjøre, fortalte Lieberman i mars.

Forrige artikkelIsraelsk avis: Trump vil anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad
Neste artikkelSjefene tvang Israel-venn til å slette dette fra Facebook
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.