– Dere fortjener å få Nobels fredspris

Talkshow-verten Conan O’Brien skryter av israelske leger som behandler skadde syrere.

Conan O'Brien snakker med sosialarbeider Fares Issa. I midten en syrisk gutt som har fått hjelp på sykehuset. (Foto: Privat)
Conan O'Brien møtte syrere som fikk behandling på israelske sykehus. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den amerikanske komikeren og talkshow-verten Conan O’Brien er for tiden i Israel for å spille inn en episode av programmet Conan uten grenser. Torsdag var han på Safed’s Ziv medisinske senter i Nord-Israel. Siden den syriske borgerkrigen brøt ut for seks år siden, har flere tusen syrere fått behandling på israelske sykehus.

– Jeg er overrasket og begeistret over det som blir gjort her på Ziv-sykehuset for et folk fra nabolandet som er deres fiende. Jeg synes dere fortjener å motta Nobels fredspris, sa O’Brien til de ansatte på sykehuset, skriver avisen Jerusalem Post.

Syria og Israel har utkjempet flere kriger mot hverandre og landene er fortsatt formelt i krig. Likevel har alle sårede syrere som har kommet til den israelske grensen fått behandling av israelsk helsepersonell. O’Brien snakket med flere av syrene på sykehuset. De var opplært til å hate Israel og se på landet som en fiende.

Ledelsen ved det israelske sykehuset håper besøket til den amerikanske talkshow-verten kan gi økt fokus på tragedien i Syria, og gi mer anerkjennelse til det humanitære arbeidet som Ziv-sykehuset og staten Israel gjør for krigens ofre.

– Jeg er bare en av de mange fantastiske og moralske medarbeiderne på sykehuset som følger humanitære prinsipper og legens ed om å hjelpe alle i nød, sier doktor Alejandro Roizentol i en samtale med den amerikanske kjendisen.

Forrige artikkelListhaug har latt Vanunu vente – og det med rette
Neste artikkel“Palestinas” olympiske komité: – Det er under vår verdighet å konkurrere med israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.