Skjøt ned drone som kom fra Syria

Det israelske forsvaret skjøt ned en Hizbollah-drone på vei inn over Israel.

Et ubemannet fly ble torsdag kveld skutt ned over Golanhøyden av Patriot-systemet. (Foto: Flickr)
Et ubemannet fly ble torsdag kveld skutt ned over Golanhøyden av Patriot-systemet. (Foto: Flickr)

Det israelske luftforsvaret skjøt en luftvernmissil av typen Patriot mot en drone som forsøkte å infiltrere israelsk luftrom fra Syria. Ifølge rapporter skal dronen ha blitt truffet og falt ned over Golanhøydene, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Militæret sier det dreier seg om en Hizbollah-drone som er produsert av Iran.

– IDF vil ikke tillate at iranske terrorgrupper, Hizbollah eller jihadistiske terrorgrupper forsøker å bryte seg inn over grensen på Golanhøydene. Vi vil reagere på en slik handling på en direkte og tydelig måte, og vi vil handle for å unngå ytterligere forsøk.

Det er ikke første gang droner kommer inn over israelsk luftrom. I fjor var en drone fire kilometer inne på israelsk territorium, før den returnerte til Syria. Det israelske forsvaret forsøkte å skyte den ned tre ganger, med både Patriot-missiler og jagerfly, men den gangen lykkes de ikke med å skyte ned det ubemannede luftfartøyet.

7. september ble en kjemisk våpenfabrikk bombet i Syria. Det syriske regimet la skylden på Israel for angrepet og har truet med at det vil få alvorlige konsekvenser.

Trusselnivået i Nord-Israel skal være hevet etter hendelen. Det er også kommet meldinger om stor aktivitet med israelsk jagerfly i området, skriver Times of Israel.

Forrige artikkelFemtenbarnsfar druknet i Jordanelva
Neste artikkelDu må ikke tro at du bare har drømt!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.