Israel bombet et syrisk luftvernbatteri

Angrepet var en reaksjon på at syrerne avfyrte et missil mot et israelsk fly.

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har gjennomført flere angrep mot iranske og syriske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Israel gjennomførte mandag et luftangrep mot det syriske militæret øst for den syriske hovedstaden Damaskus. Angrepet var en reaksjon på at syriske styrker tidligere på dagen hadde avfyrt et luftvernmissil mot et israelsk rekogniseringsfly.

Talsmann for den israelske hæren, Jonathan Conricus, sier «en rekke» israelske fly fløy over Libanon i forbindelse med et «rutinemessig rekogniseringsoppdrag», da de ble angrepet av et syrisk luftvernbatteri, skriver avisen Times of Israel.

Det syriske luftvernbatteriet av typen SA-5 ble ødelagt i det israelske angrepet. Det israelske flyet som ble beskutt ble ikke truffet og returnerte trygt tilbake til basen.

Det russiske militæret, som er alliert med Syria og opererer i landet, ble varslet av Israel like før luftangrepet. Oberstløytnant Conricus sier Israel ikke ønsker å «destabilisere» situasjonen i Syria, men at landet vil fortsette å forsvare seg.

Angrepet skjedde bare timer før den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu skulle møte den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman i Tel Aviv.

En SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)
En luftvernmissil av typen SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelNå kan du gjøre et kupp på Israel-reise
Neste artikkelRegjeringen bruker statsbudsjettet til å ta avstand fra Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -