Israel bombet et syrisk luftvernbatteri

Angrepet var en reaksjon på at syrerne avfyrte et missil mot et israelsk fly.
Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel gjennomførte mandag et luftangrep mot det syriske militæret øst for den syriske hovedstaden Damaskus. Angrepet var en reaksjon på at syriske styrker tidligere på dagen hadde avfyrt et luftvernmissil mot et israelsk rekogniseringsfly.

Talsmann for den israelske hæren, Jonathan Conricus, sier «en rekke» israelske fly fløy over Libanon i forbindelse med et «rutinemessig rekogniseringsoppdrag», da de ble angrepet av et syrisk luftvernbatteri, skriver avisen Times of Israel.

Det syriske luftvernbatteriet av typen SA-5 ble ødelagt i det israelske angrepet. Det israelske flyet som ble beskutt ble ikke truffet og returnerte trygt tilbake til basen.

Det russiske militæret, som er alliert med Syria og opererer i landet, ble varslet av Israel like før luftangrepet. Oberstløytnant Conricus sier Israel ikke ønsker å «destabilisere» situasjonen i Syria, men at landet vil fortsette å forsvare seg.

Angrepet skjedde bare timer før den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu skulle møte den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman i Tel Aviv.

En SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)
En luftvernmissil av typen SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise