Skal ha bombet syrisk våpenfabrikk

En våpenfabrikk tilknyttet terrorgruppen Hizbollah ble bombet i Syria.

Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Det israelske luftforsvaret (IAF) skal ha angrepet en våpenfabrikk i nærheten av byen Homs i Syria, ifølge libanesiske medier. Angrepet skal ha ført til at Assad-regimet svarte med å skyte en bakke-til-luft-missil. Den skal ikke ha truffet det israelske flyet, som returnerte uskadet, skriver Yedioth Ahronoth.

Eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, sier et militært anlegg ble truffet. Et russisk nyhetsbyrå melder om at anlegget, som skal produsere ammunisjon, skal være tilknyttet den iransk-støttede Hizbollah-militsen.

– Jeg kan naturligvis ikke kommentere rapporter om at det israelske forsvaret har utført et angrep i Syria, men jeg kan si at Israels posisjon er krystallklar: Smugling av våpen til Hizbollah er en rød linje i våre øyner, sier Israels etterretningsminister Yisrael Katz til en israelsk militærradio.

Det er ikke kommet meldinger om drepte i angrepet. Israel har ved en rekke anledninger blitt beskyldt for å stå bak bombeangrep inne i Syria. Landet har også erkjent å ha stått bak 100 angrep i løpet av de siste fem årene. Målet er å forhindre våpenleveranser til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

– Israel har handlet tidligere og vil fortsette å handle også i framtiden for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah, forteller etterretningsministeren.

Den israelske ministeren Yisrael Katz ønsker USAs hjelp for å kaste Iran ut av Syria. (Foto: Wikipedia)
Den israelske etterretningsministeren Yisrael Katz sier Israel vil forhindre våpenleveranser til Hizbollah. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelMannen bak Balfour-erklæringen
Neste artikkelHvordan tror du NRK markerte hundreårsdagen for Balfour-erklæringen?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -