Skal ha bombet syrisk våpenfabrikk

En våpenfabrikk tilknyttet terrorgruppen Hizbollah ble bombet i Syria.
Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det israelske luftforsvaret (IAF) skal ha angrepet en våpenfabrikk i nærheten av byen Homs i Syria, ifølge libanesiske medier. Angrepet skal ha ført til at Assad-regimet svarte med å skyte en bakke-til-luft-missil. Den skal ikke ha truffet det israelske flyet, som returnerte uskadet, skriver Yedioth Ahronoth.

Eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, sier et militært anlegg ble truffet. Et russisk nyhetsbyrå melder om at anlegget, som skal produsere ammunisjon, skal være tilknyttet den iransk-støttede Hizbollah-militsen.

– Jeg kan naturligvis ikke kommentere rapporter om at det israelske forsvaret har utført et angrep i Syria, men jeg kan si at Israels posisjon er krystallklar: Smugling av våpen til Hizbollah er en rød linje i våre øyner, sier Israels etterretningsminister Yisrael Katz til en israelsk militærradio.

Det er ikke kommet meldinger om drepte i angrepet. Israel har ved en rekke anledninger blitt beskyldt for å stå bak bombeangrep inne i Syria. Landet har også erkjent å ha stått bak 100 angrep i løpet av de siste fem årene. Målet er å forhindre våpenleveranser til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

– Israel har handlet tidligere og vil fortsette å handle også i framtiden for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah, forteller etterretningsministeren.

Den israelske ministeren Yisrael Katz ønsker USAs hjelp for å kaste Iran ut av Syria. (Foto: Wikipedia)
Den israelske etterretningsministeren Yisrael Katz sier Israel vil forhindre våpenleveranser til Hizbollah. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise