12 iranere drept i israelsk luftangrep

Ifølge arabiske medier skal Israel ha bombet en iransk militærbase i Syria.

Et israelsk F-15 jagerfly tar av fra Hatzerim-basen i desember 2009. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Et israelsk F-15 jagerfly tar av fra Hatzerim-basen i desember 2009. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tolv iranske militære ble i helgen drept i et påstått luftangrep fra Israel mot en iransk militærebase i Syria. Det er arabiske medier som melder dette. De drepte skal være en del av Irans revolusjonsgarde, skriver Times of Israel.

Dødsfallene er ikke bekreftet av syriske eller iranske myndigheter.

Det er kommet flere ulike rapporter fra arabiske medier etter det angivelige angrepet. Noen melder om at den iranske militærbasen som ble angrepet var under bygging bare 50 kilometer fra den israelske grensen.

Israelske myndigheter har ikke kommentert det påståtte angrepet. Det er heller ikke vanlig at de kommenterer påståtte luftangrep inne i Syria.

Statsminister Benjamin Netanyahu publiserte sent lørdag kveld et videoklipp hvor han sa at Israel ikke vil tolerere iransk militær tilstedeværelse i Syria. Videoklippet skal ha blitt spilt inn før angrepet på den iranske militærbasen.

– La meg gjenta Israels politikk: Vi vil ikke tillate at et regime som er fast bestemt på å utslette den jødiske staten får tak i atomvåpen. Vi vil ikke tillate at det regimet får lov til å forankre seg militært i Syria, som de prøver på, for det eksplisitte målet å utslette vår stat, sier Netanyahu i klippet.

For tre uker siden publiserte den britiske kringkasteren BBC en nyhetssak om at Iran holdt på å bygge en permanent militærbase i Syria, like sør for hovedstaden Damaskus. BBC viste en rekke satelittbilder av militæranlegget.

Israel har i lang tid advart om at Iran prøver å få permanent fotfeste i Syria. De har også advart Iran om at det er enkelte trekk som vil innebære å krysse en rød linje, og at det kan føre til militære tiltak fra israelsk side.

Forrige artikkel– Å prøve å få a-ha til å boikotte Israel «minner om en totalitær tankegang»
Neste artikkelTo pågrepet for soldat-drap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.