Sier Israel angrep syrisk våpenlager

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har gjennomført flere angrep mot iranske og syriske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Israel angrep natt til tirsdag 9. januar et våpenlager tilhørende den syriske hæren utenfor Damaskus, ifølge den syriske hæren. Angrepet skal ha blitt utført med både jagerfly og bakke-til-bakke-missil. Ifølge den syriske hæren ble flere missiler stoppet av deres eget luftforsvarssystem.

Kilder i den syriske opposisjonen sier til den israelske avisen Ha’aretz at fire israelske jagerfly gjennomførte angrepet mot våpenlageret. Øyenvitner skal ha hørt kraftige eksplosjoner i området. Lageret som ble angrepet, er kjent for å være et oppbevaringssted for Scud-missiler. Det var slike missiler Saddam Hussein skjøt mot Israel under Gulfkrigen i 1991.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag 7. januar var det israelske sikkerhetskabinettet samlet til et langt møte om situasjonen langs den libanesiske og syriske grensen. Høytstående israelske tjenestemenn, som Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman, uttrykte under møtet stor bekymring over utviklingen langs den nordlige grensen med tanke på Irans innflytelse i området.

Israel er bekymret for at Iran både lagrer og produserer våpen i Syria og Libanon. Våpen som skal bli brukt i en framtidig krig mot den jødiske staten.

I desember 2017 ble tolv iranere drept da Israel skal ha bombet en iransk militærbase i Syria, bare 50 kilometer fra den israelske grensen.

Iransk tilstedeværelse langs den israelske grensen er en rød linje for Israel, som advarer om at det kan bli krig hvis ikke Iran trekke seg ut av Syria.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag