Syv iranere drept i luftangrep i Syria

Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet.

IAF-jagerfly av typen F-15 Strike Eagle. (Illustrasjon: Magic Aviation)
Israelske jagerfly av typen F-15 skal ha angrepet en base i Syria. (Illustrasjon: Magic Aviation)

Syv iranske militære ble drept i søndagens luftangrep på en syrisk flybase, ifølge nyhetsbyrået Tasnim. Det er nesten dobbelt så mange som opprinnelig rapportert. Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet på Tiyas, eller T-4 som flybasen kalles, skriver Yedioth Ahronoth.

Minst fjorten mennesker skal være drept i angrepet, ifølge The Syrian Observatory for Human Rights. Det ble først meldt at fire av disse var iranere, men nå er tallet oppjustert til syv. En av de drepte skal ha vært medlem av den iranske revolusjonsgardes drone-avdeling.

Angrepet på den syriske basen fant sted bare timer etter at USAs president Donald Trump hadde advart om det ville være en «høy pris å betale» etter rapporter om et gassangrep på den opprørskontrollerte bydelen Douma i Syria. Det syriske regimet nekter for at de hadde noe med gassangrepet å gjøre.

Israel har flere ganger advart det syriske regimet og deres støttespiller Iran om at det vil få konsekvenser hvis de krysser Israels røde linjer. Israel har ved flere anledninger angrepet militære mål inne i Syria for å hindre at Iran bygger militærbaser eller for å hindre våpen i å bli fraktet til den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon.

Også Russland har sagt at det var Israel som stod bak søndagens angrep, men det israelske forsvaret har så langt ikke kommentert påstandene.

Forrige artikkelBiskop: – Det er nok lenge siden kirken hadde noen preferanse for Israel
Neste artikkelMossad-sjef overbevist om at Iran fortsatt planlegger å få atomvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.