Syv iranere drept i luftangrep i Syria

Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet.
IAF-jagerfly av typen F-15 Strike Eagle. (Illustrasjon: Magic Aviation)
Israelske jagerfly av typen F-15 skal ha angrepet en base i Syria. (Illustrasjon: Magic Aviation)

Syv iranske militære ble drept i søndagens luftangrep på en syrisk flybase, ifølge nyhetsbyrået Tasnim. Det er nesten dobbelt så mange som opprinnelig rapportert. Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet på Tiyas, eller T-4 som flybasen kalles, skriver Yedioth Ahronoth.

Minst fjorten mennesker skal være drept i angrepet, ifølge The Syrian Observatory for Human Rights. Det ble først meldt at fire av disse var iranere, men nå er tallet oppjustert til syv. En av de drepte skal ha vært medlem av den iranske revolusjonsgardes drone-avdeling.

Angrepet på den syriske basen fant sted bare timer etter at USAs president Donald Trump hadde advart om det ville være en «høy pris å betale» etter rapporter om et gassangrep på den opprørskontrollerte bydelen Douma i Syria. Det syriske regimet nekter for at de hadde noe med gassangrepet å gjøre.

Israel har flere ganger advart det syriske regimet og deres støttespiller Iran om at det vil få konsekvenser hvis de krysser Israels røde linjer. Israel har ved flere anledninger angrepet militære mål inne i Syria for å hindre at Iran bygger militærbaser eller for å hindre våpen i å bli fraktet til den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon.

Også Russland har sagt at det var Israel som stod bak søndagens angrep, men det israelske forsvaret har så langt ikke kommentert påstandene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise