Syv iranere drept i luftangrep i Syria

Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet.
IAF-jagerfly av typen F-15 Strike Eagle. (Illustrasjon: Magic Aviation)
Israelske jagerfly av typen F-15 skal ha angrepet en base i Syria. (Illustrasjon: Magic Aviation)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Syv iranske militære ble drept i søndagens luftangrep på en syrisk flybase, ifølge nyhetsbyrået Tasnim. Det er nesten dobbelt så mange som opprinnelig rapportert. Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet på Tiyas, eller T-4 som flybasen kalles, skriver Yedioth Ahronoth.

Minst fjorten mennesker skal være drept i angrepet, ifølge The Syrian Observatory for Human Rights. Det ble først meldt at fire av disse var iranere, men nå er tallet oppjustert til syv. En av de drepte skal ha vært medlem av den iranske revolusjonsgardes drone-avdeling.

Angrepet på den syriske basen fant sted bare timer etter at USAs president Donald Trump hadde advart om det ville være en «høy pris å betale» etter rapporter om et gassangrep på den opprørskontrollerte bydelen Douma i Syria. Det syriske regimet nekter for at de hadde noe med gassangrepet å gjøre.

Israel har flere ganger advart det syriske regimet og deres støttespiller Iran om at det vil få konsekvenser hvis de krysser Israels røde linjer. Israel har ved flere anledninger angrepet militære mål inne i Syria for å hindre at Iran bygger militærbaser eller for å hindre våpen i å bli fraktet til den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon.

Også Russland har sagt at det var Israel som stod bak søndagens angrep, men det israelske forsvaret har så langt ikke kommentert påstandene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise