To syriske militærbaser angrepet – flere titalls soldater skal være drept

En kraftig eksplosjon ved en militærbase utenfor den syriske byen Hama. (Foto: Skjermdump video)
Israel har angrepet mange iranske mål i Syria. Her fra en militærbase utenfor den syriske byen Hama 29. april 2018. (Foto: Skjermdump video)

Syriske medier og andre kilder inne i Syria rapporterer om kraftige eksplosjoner ved to militærbaser natt til mandag 30. april. Basene som skal være angrepet brukes av både syriske og iranske militære. Antallet drepte i eksplosjonene varierer fra 18 til 38. Mange av de drepte skal være iranske militære eller iransk-støttet milits, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Ifølge syriske medier var det Storbritannia og USA som sto bak angrepene, mens andre kilder mener Israel er ansvarlig. Målet for angrepene skal trolig ha vært å hindre Iran i å utplassere bakke-til-bakke-missiler i Syria. De kraftige eksplosjonene tyder på at store mengder missiler gikk opp i luften. Den ene eksplosjonen var så kraftig at den ga utslag som et jordskjelv tilsvarende 2,6 på Richters skala.

Trolig gikk så mange som 200 iranske og syriske missiler opp i luften.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepene på de syriske militærbasene. Den israelske etteretningsministeren Israel Katz sier i et intervju med Army Radio at han “ikke har kjennskap til” det siste angrepet.

Tidligere i april ble den syriske militærbasen T-4 angrepet. Basen ble brukt av det iranske militære og flere iranske soldater ble drept. Iran, Syria og Russland anklaget alle Israel for å stå bak angrepet. Iran truet med hevn.

Angrepet natt til mandag kan ha sprengt i luften missiler som Iran hadde planer om å bruke i et hevnangrep mot Israel, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Artikkelen fortsetter under annonsenGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag