Skjøt ned drone som kom fra Syria

Et Patriot-missil ble brukt til skyte mot det ubemannede flyet.

Patriot-batteri (Foto: flickr.com)
Et Patriot-batteri ble tatt i bruk for å skyte ned dronen som kom fra Syria, (Illustrasjonsfoto: flickr.com)

Onsdag ettermiddag ble et Patriot-missil skutt etter en drone som kom fra Syria. Det skal ha ført til at rakettalarmen begynte å ule i flere boligområder på Golanhøydene og i Jordandalen. Dronen ble skutt ned, skriver Ha’aretz.

Restene av dronen skal ha styrtet i Genesaretsjøen. Det har gjort at politiet har beordret alle båter på innsjøen om å legge til kai med en eneste gang.

I februar ble en iransk drone som kom fra Syria skutt ned etter å ha infiltrert israelsk territorium. Den gangen var dronen utstyrt med eksplosiver. Det israelske forsvaret svarte med å bombe den syriske flyplassen som dronen skal ha kommet fra. I angrepet som også skal ha satt betydelige deler av Syrias luftforsvar ut av spill, styrtet et israelsk F-16 fly etter å ha fått skader fra et bakke-til-luft-missil som eksploderte i nærheten av flyet.

Situasjonen ved grensen mellom Syria og Israel er spent. Nylig sa en iransk toppgeneral at styrker i Syria bare venter på ordre om å utslette Israel.

Forrige artikkelMøter Putin for niende gang på tre år
Neste artikkelIsrael angrep syriske mål ved grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.