Israel angrep syriske mål ved grensen

Bombet tre militære utposter etter at en drone krenket israelsk territorium.
Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske luftforsvaret (IAF) gjennomførte natt til torsdag flere luftangrep i det sørlige Syria. Målene var tre regimeposisjoner i Quneitra-regionen nær grensen mot Israel. Angrepet skjedde bare timer etter at en syrisk drone ble skutt ned av det israelske militæret i israelsk luftrom, skriver Times of Israel.

«Jagerfly fra den israelske fienden avfyrte en rekke missiler mot militærets posisjoner i Quneitra», rapporterer det statlige syriske nyhetsbyrået SANA.

Det israelske militæret har siden bekreftet angrepet på den syriske siden av Golan og sier at det var en respons på at en syriske drone infiltrerte Israel.

Statsdrevne SANA hevdet at syrisk luftforsvar blokkerte det innkommende missilangrepet, men et videoopptak publisert av det israelske forsvaret (IDF) viser at missilene treffer sine tre mål og forårsaker store eksplosjoner.

IDF sier i en uttalelse etter angrepet at de vil «fortsette å handle bestemt og resolutt mot ethvert forsøk på å krenke israelsk suverenitet».

Det var onsdag ettermiddag at en drone kom fra syrisk luftrom og inn i Israel. 10 kilometer inne i Israel ble dronen skutt ned av en Patriot-missil. Restene av dronen styrtet i Genesaretsjøen. Dette skjedde samtidig som statsminister Benjamin Netanyahu var i Moskva for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria med Russlands president Vladimir Putin.

Ifølge rapporter skal Netanyahu ha sagt til Putin at Israel ikke vil gjøre noe for å felle Assad-regimet, men at Russland må få Iran ut av landet.

I februar ble en iransk drone skutt ned etter å ha infiltrert israelsk territorium fra Syria. Den gangen var dronen utstyrt med eksplosiver. Det israelske forsvaret svarte med å bombe den syriske flyplassen som dronen skal ha kommet fra. I angrepet som også skal ha satt betydelige deler av Syrias luftforsvar ut av spill, styrtet et israelsk F-16 fly etter å ha fått skader fra et bakke-til-luft missil som eksploderte i nærheten av flyet.

Situasjonen ved grensen mellom Syria og Israel er spent. Nylig sa en iransk toppgeneral at styrker i Syria bare venter på ordre om å utslette Israel.

Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin møttes onsdag for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin møttes onsdag for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria. (Foto: Kobi Gideon/GPO)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise