Skjøt etter en ny drone fra Syria

For andre gang på under en uke kom en drone fra Syria mot Israel.

En røyksky henger igjen etter at en Patriot-missil ble avfyrt mot en drone som kom fra Syria fredag ettermiddag.
En røyksky henger igjen etter at en Patriot-missil ble avfyrt mot en drone som kom fra Syria fredag ettermiddag.

Det israelske forsvaret skjøt fredag en Patriot-missil etter en drone som var på vei mot israelsk luftrom fra Syria. Det er ikke kommet en bekreftelse fra forsvaret på om dronen ble skutt ned eller ikke, skriver Times of Israel.

Hendelsen skjer bare to dager etter at forsvaret skjøt ned en annen syrisk drone som infiltrerte israelsk luftrom. Den ble skutt ned ti kilometer inne på israelsk territorium og restene av dronen styrtet i Genesaretsjøen. Forsvaret ventet den gangen i 16 minutter før de skjøt ned dronen. De ville først være helt sikre på at dronen ikke var russisk.

Etter onsdagens krenkelse av israelsk luftrom gikk israelske jagerfly til angrep og ødela tre syriske regimeposisjoner nær grensen mot Israel.

I februar ble en iransk drone skutt ned etter å ha infiltrert israelsk territorium fra Syria. Den gangen var dronen utstyrt med eksplosiver.

Forrige artikkelIran har 80.000 krigere i Syria
Neste artikkelSkjøt 31 raketter fra Gaza mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.